Organon

Al meer dan 20 jaar

Gezondheidsbedrijf Organon is een sterk gereguleerde organisatie waar zaken als trainingen en kwalificaties goed georganiseerd moeten zijn. Eddy Veld, Learning & Development specialist, werkt al 20 jaar samen met de Koningsacademie (voorheen onder de naam Koning Willem I College) om medewerkers beroepsbegeleidende (Bbbl)-opleidingen aan te bieden. Deze opleidingen zijn gericht op procesoperators, mechatronica techneuten, laboranten en logistiek medewerkers. Het effect? Medewerkers behalen bij Organon hun mbo-diploma, voelen zich gewaardeerd en maken een mooie groei door.

Samen met een klein team managet Eddy alle trainingen en kwalificaties binnen Organon Oss en Amsterdam. Het is lastig om mensen te vinden met de juiste diploma’s op zak en daarom besloot Organon medewerkers zelf op te leiden naast hun baan, samen met de Koningsacademie.

Opleiding op maat

Tijdens de zoektocht naar een goede opleider, kwam Organon al snel bij de Koningsacademie uit. “De Koningsacademie was in de regio één van de weinige opleiders in de procestechniek. En onze mensen komen ook uit de regio, dus dat vonden we een pluspunt”, vertelt Eddy. “Daarnaast konden we de opleiding vormgeven met onze eigen praktijkvoorbeelden. Die connectie is belangrijk. De combinatie van een landelijke opleiding waarvoor je een diploma krijgt met onze eigen aanvulling, vinden we ideaal. We zouden de opleiding nooit helemaal zelf willen geven, want op deze manier bereid je mensen ook breder voor op de arbeidsmarkt. Daar staan we achter.”

"We zien dat sommige medewerkers op bepaalde posities terechtkomen, waarvan ze vooraf nooit hadden gedacht dat ze dat zou lukken."

Eddy Veld | Learning & Development specialist

Training in eigen huis

In het begin gingen de Organon-medewerkers naar de proeffabriek van de Koningsacademie. Inmiddels heeft het bedrijf een eigen opleidingslocatie in Oss. Eddy legt uit waarom: “Trainingen volgen op onze eigen locatie maakt het voor medewerkers net iets makkelijker. Het is dicht bij hun werkplek. We zijn toch een productiebedrijf, dus soms moeten we iets schuiven in het programma. Dat kan dan ook makkelijk. Docenten komen dagelijks hier, zij zijn bijna collega’s van ons. Ook kunnen we op deze manier gemakkelijk naar een praktijklocatie lopen. Dat is ideaal.”

Geslaagd!

Gemiddeld slagen bij Organon zo’n 40 tot 50 medewerkers per jaar voor hun mbo-opleiding. En dat is knap, vindt Eddy: “De deelnemers zijn volwassenen met een baan en vaak ook een gezin. Het kost best wel wat energie om dan één of twee jaar lang een opleiding naast je werk te doen. Ik vind dat knap en heb daar heel veel waardering voor. Gelukkig zijn ze zelf ook positief. Voor veel medewerkers is het hun eerste echte Mbo-diploma en dat maakt ze trots. We zien dat sommige medewerkers op bepaalde posities terechtkomen, waarvan ze vooraf nooit hadden gedacht dat ze dat zou lukken. Die groei is mooi om te zien. Ook voelen zij zich gewaardeerd. Anderzijds laten wij zo zien dat we een goede werkgever zijn en blijven mensen vaak langer bij ons werken. En dat is weer een extra voordeel voor ons!”

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk. Bel ons via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een e-mail!


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024