Subsidies

Voordeel voor werkgevers

Het bijscholen van medewerkers biedt veel voordelen.

Zo zitten professionals vaak lekkerder in hun (werk)vel als zij zichzelf ontwikkelen. Ook hebben teams de meest actuele kennis en vaardigheden in huis waardoor je betere kwaliteit kunt leveren. Én uit onderzoek blijkt dat deze medewerkers vaak loyaler zijn en langer bij de organisatie blijven werken. Maar: er is nog meer voordeel te behalen. Want als werkgever heb je recht op verschillende financiële regelingen die scholing een stuk voordeliger maken. Dat maakt het extra interessant om medewerkers een training, cursus of opleiding te laten volgen!

De subsidies in een notendop

  • Subsidieregeling praktijkleren

Deze subsidie stimuleert jou als werkgever om studenten een praktijk- of werkleerplaats aan te bieden, zodat zij beter zijn voorbereid op de arbeidsmarkt. De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die je maakt om deelnemers te begeleiden. Bekijk de subsidieregeling op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  • Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg

Deze regeling helpt jou als werkgever om werkzoekenden of medewerkers die werkeloos dreigen te raken een praktijk- of werkleerplaats aan te bieden. Zo verbetert de duurzame inzetbaarheid van mensen op de arbeidsmarkt. De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die je maakt om deelnemers te begeleiden. Bekijk de subsidieregeling op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  • Opleidings- en ontwikkelfonds

Vaak kun je een beroep doen op het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) van jouw brancheorganisatie. Met subsidies maken zij het mogelijk dat je kunt investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Deze fondsen zijn vaak gekoppeld aan de CAO. Neem hiervoor contact op met je brancheorganisatie of kijk op de website van het Opleidings- en ontwikkelingsfonds.

  • Leerwerkloket

Het Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband in opdracht van het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en gelooft in een leven lang leren. Vanuit die visie helpt en adviseert dit loket onder andere werkgevers en medewerkers, ook op het gebied van (bij)scholing en leerwerktrajecten. Op de website van het Leerwerkloket vind je een compleet overzicht van alle subsidies en fiscale voordelen.

  • Brabant Leert

Brabant Leert is een subsidieregeling voor alle werkenden in de provincie Noord-Brabant. Brabant Leert helpt alle Brabanders die willen om- of bijscholen. Dat doen zij met informatie, een groot aanbod van (online) scholing en het geven van persoonlijk advies en begeleiding. Het platform geeft direct toegang tot cursussen, trainingen en opleidingen voor alle inwoners van de provincie Noord-Brabant. Op de website van Brabant Leert vind je meer informatie.

Meer weten over subsidies?

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van medewerkers en wil je slim gebruik maken van de subsidies?

Dan helpen wij daar graag bij. De medewerkers van ons eigen Subsidieloket weten de weg in de soms wat complexe wereld van alle regelingen. Neem contact op voor advies, we maken je graag wegwijs! Je kunt ons ook bereiken op 073 – 62 49 972.

Op de website van SBB vind je een actueel overzicht van beschikbare subsidies en fondsen.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024