(H)erken vaardigheden en kennis van werknemers

Iedereen vindt het fijn om erkend te worden voor bepaalde kennis, kwaliteiten, vaardigheden of bijdragen aan een project.

Bij de Koningsacademie werken we met Open Badges: een digitaal certificaat waarmee werknemers (h)erkend worden en een specifieke vaardigheid, kennis of bijdrage zichtbaar wordt. Zo stimuleren we het ontwikkelen van jaloersmakende vaardigheden.

Open Badges Koningsacademie

Hoe werken Open Badges?

Een Open Badge wordt toegekend als een werknemer voldoet aan de vooraf gestelde eisen van een Open Badge. Een voorbeeld uit de praktijk: in juni 2023 ontvingen 6 docenten van Enexis een Open Badge voor de maatwerkopleiding die ze bij de Koningsacademie (onderdeel van het Koning Willem I College) hebben afgerond. 

Deelnemer Ger Schreurs zei over het traject: “We hebben geleerd om onze acties aan te passen aan de persoon tegenover je. We analyseren nu hoe deze persoon is en welke aanpak hij of zij nodig heeft.” Dat dat van onbewust naar bewust bekwaam is, is precies de bedoeling geweest van alle partijen. “Sommigen hebben een rem nodig, anderen juist niet. We zijn ons nu bewust van hoe we dingen aanpakken."

Een werknemer kan meerdere Open Badges halen. De Open Badges kunnen vervolgens verzameld en opgeslagen worden in het Open Badge paspoort: een app speciaal ontwikkeld om de behaalde Open Badges op te slaan. In de app kan de werknemer zelf kiezen of de Open Badge wordt geaccepteerd. Is de Open Badge toegevoegd aan het paspoort? Dan is er de mogelijkheid om de badge direct online te delen, bijvoorbeeld via LinkedIn.

De toekomst

Als Koningsacademie zien wij Open Badges als onderdeel van de toekomst van werken. Omdat de Open Badges digitaal beschikbaar zijn, kunnen werknemers online laten zien welke kwaliteiten en kennis zij in huis hebben. Zo zijn ze online makkelijker vindbaar voor werkgevers. Maar het is ook handig voor de werkgevers: het wordt door de Open Badges namelijk een stuk eenvoudiger om werknemers te vinden die bepaalde kwaliteiten en vaardigheden bezitten.

Ben je op zoek naar iets meer uitleg over de Open Badges? Bekijk dan deze video.

Ontdek de mogelijkheden!

Open Badges worden wereldwijd erkend. Als onderdeel van het Koning Willem I College is de Koningsacademie gemachtigd om zelf Open Badges uit te geven. Dit betekent dat wij trainingen, cursussen of workshops mogen opzetten waarbij een Open Badge kan worden behaald. Natuurlijk worden er wel altijd onderwijskundige criteria toegevoegd. Anders gezegd: iedere training, cursus of workshop die wij ontwikkelen draagt bij aan de ontwikkeling van de deelnemer.

Het leuke aan Open Badges is dat ze ook in een samenwerking kunnen worden opgezet. En dat is nou iets wat we graag doen! Wil je jouw werknemers een extra vaardigheid aanleren of specifieke vakkennis laten op doen? Laten we samen onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Contact opnemen

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024