• Techniek en laboratorium

Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen

  • 's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss
  • Diploma
  • In overleg

Heb jij elektromonteurs in huis die zichzelf verder wil ontwikkelen? Bijvoorbeeld op het gebied van industriële installaties en systemen? Kijk dan eens naar deze opleiding!

Eletrotechniek 07

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • of mbo-diploma niveau 1

Duur:

3 jaar

Kosten:

Neem voor de kosten van deze opleiding contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss

Diplomering:

Diploma

Over deze opleiding

Algemene informatie

Heb jij elektromonteurs in huis die zichzelf verder wil ontwikkelen? Bijvoorbeeld op het gebied van industriële installaties en systemen?

Met de driejarige bbl-opleiding Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen leren zij alles over bijvoorbeeld bekabelingen en werktuigbouw. Na afronding van de opleiding hebben zij een officieel mbo-diploma niveau 2 op zak!

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Eén dag in de week volgen de deelnemers les op school om te werken aan de theorie van het vak. Dit bieden we digitaal aan, zodat iedereen daar op eigen tempo doorheen kan werken. Jouw medewerkers krijgen onderwerpen zoals algemene elektriciteitsleer en vak theorie. Ze leren onder andere hoe ze bekabelingen aanleggen en hoe deze werken. Maar ze krijgen ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven de opleiding een meerwaarde. De deelnemers kunnen kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat ze interessanter worden voor de arbeidsmarkt. Of zij kunnen kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij jouw elektrotechnische medewerkers om- of bijscholen op het gebied van industriële systemen? Dan is de opleiding eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen echt iets voor hen. Jouw werknemers leren tijdens deze driejarige opleiding onder andere hoe zij onderdelen van elektrotechnische systemen aansluiten en installeren. Maar ook hoe zij het beste collega’s kunnen aansturen en het werk kunnen verdelen komen aan bod.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding hebben jouw medewerkers nodig:

  • minimaal een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • of minimaal een mbo-diploma niveau 1

Het resultaat

Na afronding van de opleiding kunnen jouw werknemers aan het werk als eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen. Zij hebben kennis van kernbegrippen, eenvoudige theorie, methoden en processen op het gebied van elektrotechnische systemen en deelproducten.

Verder zijn zij na het behalen van hun diploma goed op de hoogte van toekomstige technieken. Zo kunnen zij hiermee rekening houden bij aanleg van bekabeling, het monteren van producten ten aanzien van lichtregelingen (EIB/KNX), gebouwbeheersystemen, energiemanagement, zonnepanelen en -collectoren, smartgrid meetinrichtingen, laadpalen, warmtepomp- principes en WKO-installatie.

Als eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen hebben jouw medewerkers een uitvoerende rol. Zij werken zelfstandig onder leiding van een (vakvolwassen) collega, leidinggevende of een project-/bedrijfsleider.

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024