• Zorg en welzijn

Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden

  • Oss
  • Certificaat
  • In overleg

Leer alles over het ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden in de maatschappelijke zorg tijdens deze cursus van de Koningsacademie!

Ondersteunen Bij Participatie, Wonen En Huishouden In De Maatschappelijke Zorg

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Minimaal een mbo-diploma niveau 2 in de richting Zorg en Welzijn

Duur:

15 bijeenkomsten van 3 uur

Kosten:

Neem voor de kosten van deze cursus contact met ons op

Locatie:

Oss

Diplomering:

Certificaat

Over deze cursus

Algemene informatie

Als zorg- en welzijnsorganisatie op zoek naar een scholing voor jouw medewerkers op het gebied van ondersteuning in de maatschappelijke zorg? Dan is de cursus Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden misschien wel wat je zoekt!

De cursus Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden is een onderdeel van de kwalificatie Begeleider maatschappelijke zorg (25780). Gedurende de training leren deelnemers hoe zij ondersteunende en activerende begeleiding en zorg kunnen bieden aan cliënten. Daarnaast gaan deelnemers aan de slag met het ondersteunen van cliënten bij wonen, huishouden en participatie. Door het professioneel uitvoeren van deze taken levert de medewerker een belangrijke bijdrage aan het waarborgen van de kwaliteit en continuïteit van de ondersteuning. 

Na het afronden van de scholing Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden ontvangen deelnemers het certificaat Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden in de maatschappelijke zorg (C0100).

Startmomenten en data

Het startmoment, de cursusdagen en de locatie van de cursus Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden is altijd in overleg.

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Tijdens de cursus Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden van de Koningsacademie gaan jouw medewerkers aan de slag met verschillende onderwerpen die voorkomen bij de doelgroep. Denk hierbij aan:

  • ziektebeelden, functioneringsproblemen en bijbehorende gezondheidsrisico's
  • leer-, opvoedings- en gedragsproblemen bij cliënten en de signalering hiervan
  • gespreks- en begeleidingstechnieken

Ook thema's als sociaal netwerk, eenzaamheid, eigen regie (durven) nemen en gezondheid van de cliënt komen aan bod tijdens de scholing Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden.

Praktijkexamen

Om de cursus Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden met goed gevolg af te ronden maken de deelnemers een praktijkexamen. Gedurende de cursus worden zij hier natuurlijk goed op voorbereid. 

Voor wie is deze cursus?

De cursus Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden van de Koningsacademie is geschikt voor zorg- en welzijnsorganisaties die op zoek zijn naar professionalisering van hun medewerkers. De opleiding is geschikt voor:

  • medewerkers en zij-instromers bij zorg- en welzijnsorganisaties die zich verder willen ontwikkelen
  • en geïnteresseerd zijn in het bieden van ondersteuning op het gebied van participatie, wonen en huishouden

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de cursus Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden hebben jouw medewerkers nodig:

  • minimaal een mbo-diploma niveau 2 in de richting Zorg en Welzijn

Voldoet jouw medewerker niet aan deze toelatingseis? Dan is het mogelijk om een intaketoets af te nemen. Aan de hand van het resultaat van deze toets bekijken we samen of jouw medewerker kan deelnemen aan de cursus Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden. 

Het resultaat

Na het afronden van de cursus Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden van de Koningsacademie zijn jouw medewerkers direct inzetbaar voor het bieden van passende ondersteuning op het gebied van participatie, wonen en huishouden. Daarbij gaan zij uit van de eigen regie, behoeften, mogelijkheden en kracht van de cliënt en directbetrokkenen.  Zo kan jouw medewerker een belangrijke bijdrage leveren aan het borgen van de kwaliteit en continuïteit van de aangeboden ondersteuning. 

Wanneer deelnemers een positief resultaat behalen tijdens het praktijkexamen ontvangen zij het certificaat Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden in de maatschappelijke zorg (C0100).

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024