• Mobiliteit en logistiek

Allround technicus persoonswagens of bedrijfswagens BBL studenten extra praktijkavonden

  • Bewijs van deelname
  • 09 september 2025 of 11 september 2025

Wil jij jezelf beter voorbereiden op de proeve reparatie of diagnose zodat je meer kans op slagen hebt, meld je dan aan voor de extra trainingsavonden.

Allround Technicus BBL Studenten Extra Praktijkavonden

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

3e jaars BBL studenten van de opleidingen 'allround technicus autotechniek' en 'allround technicus bedrijfsauto techniek'. 

Duur:

4 bijeenkomsten van 3 uur

Kosten:

€ 350,00

Startdatum:

09 september 2025 ('s-Hertogenbosch), 11 september 2025 ('s-Hertogenbosch)

Diplomering:

Bewijs van deelname

Over deze cursus

Algemene informatie

Speciaal voor 3e jaars BBL studenten van de opleidingen 'allround technicus autotechniek' en 'allround technicus bedrijfsauto techniek' organiseren wij onderstaande aanvullende praktijkavonden. Deze bereiden jou optimaal voor op de proeve van bekwaamheid. 

Je kunt je aanmelden voor twee verschillende onderwerpen 'reparatie' en/of 'diagnose'. Door het volgen van deze training(en) heb je meer kans van slagen voor de proeve. 

De training die je voorbereid op de proeve diagnose wordt gegeven op 4 lesmomenten op dinsdagavond. Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

Diagnose aan start- en laadsystemen, comfortsystemen, ontsteking, 2 massa vliegwielen en uitlijnen.

De training die je voorbereid op de proeve reparatie wordt gegeven op 4 lesmomenten op donderdagavond. Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

Mechanisch meten aan distributieketting, transmissie, differentieel en kabelboom reparatie. 

 

Startmomenten en data

Trainingsavond 'diagnose' in s'-Hertogenbosch

Dinsdag 9 september, 16 september, 23 september en 30 september

Trainingsavond 'reparatie' in s'-Hertogenbosch

Donderdag 11 september, 18 september, 25 september en 2 oktober

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens de training die je voorbereid op de proeve diagnose worden de volgende onderwerpen behandeld:

Start- en Laadsystemen: werking en diagnose van startmotoren en dynamo’s, spanningsmetingen en controle van laadspanning, analyse van accuconditie en spanningsvalmetingen.

Comfortsystemen: diagnose aan systemen zoals centrale vergrendeling, ramen, stoelen en airco, gebruik van diagnoseapparatuur (OBD, multimeter), lokaliseren van fouten in CAN-bus en andere netwerksystemen.

Ontstekingssystemen: werking van moderne ontstekingssystemen (DIS, COP), meten van vonkspanning en timing, analyse van foutcodes en reële waarden

Twee massavliegwielen (DMF): herkennen van symptomen van defecte DMF’s, diagnostische controle op speling en trillingen, advies voor vervanging en onderhoud

Uitlijnen: grondbeginselen van wieluitlijning en wielgeometrie, interpretatie van meetwaarden en correctie van afwijkingen, werken met moderne uitlijnapparatuur

 

Tijdens de training die je voorbereid op de proeve reparatie worden de volgende onderwerpen behandeld:

Distributieketting: inspectie en diagnose van slijtage of uitrekking, spanning en uitlijning meten en herkenning van symptomen van defecten.

Transmissie: meten van speling en synchronisatie, analyseren van schakelproblemen, preventief onderhoud en reparatie.

Differentieel: controle van overbrengingsverhoudingen en tandflankspeling, geluidsanalyse en diagnose van slijtage, vervanging van lagers en afdichtingen

Kabelboomreparatie: lokaliseren van breuken en kortsluitingen, gebruik van meetsystemen zoals multimeter en spanningzoeker, herstellen van bedrading, connectoren en isolatie

 

 

Voor wie is deze cursus?

Voor wie is deze cursus?

Deze training is geschikt voor 3e jaars BBL studenten van de opleidingen 'allround technicus autotechniek' en 'allround technicus bedrijfsauto techniek' van het Koning Willem I College. 

Het resultaat

Het resultaat

Het volgen van één van deze trainingen bereid je voor op de proeve 'reparatie' of 'diagnose' zodat je hier optimaal voorbereid aan kunt beginnen. 

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Marielle Van Geffen

Vragen over deze cursus?

Neem contact op met Mariëlle!

SLIM subsidie

Lees hier meer.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2025