• Creatief

Basiscursus fotografie

 • 's-Hertogenbosch
 • Bewijs van deelname
 • In overleg

Haal jij energie uit het schieten van mooie plaatjes van jouw familie, huisdier of je vakantiebestemming? Leer hoe je nog mooier je herinneringen kunt vastleggen tijdens deze Basiscursus fotografie.

Basiscursus Fotografie Koningsacademie

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Geen vooropleiding nodig

Duur:

6 bijeenkomsten van 2,5 uur

Kosten:

€ 875,00

Locatie:

's-Hertogenbosch

Diplomering:

Bewijs van deelname

Over deze cursus

Algemene informatie

Is fotografie jouw hobby? Ben jij dé fotograaf van jouw familie of vriendengroep? En wil je graag leren hoe je nog betere foto's kunt maken? Dan is de Basiscursus fotografie van de Koningsacademie iets voor jou!

In 6 bijeenkomsten ga je aan de slag met de techniek van een fotocamera, het oefenen met verschillende instellingen en het maken van een beeldverhaal. De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht en je ontvangt een bewijs van deelname.

Startmomenten en data

We starten in februari 2024 met de Basiscursus fotografie. De bijeenkomsten staan van 18.30 tot 21.00 uur gepland op:

 • maandag 19 februari
 • maandag 4 en 18 maart
 • maandag 8 en 22 april
 • maandag 6 mei

Locatie

De Basiscursus fotografie van de Koningsacademie wordt gegeven op leslocatie 's-Hertogenbosch, Vlijmenseweg van het Koning Willem I College.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens deze cursus fotografie in Den Bosch ga je aan de slag met verschillende onderdelen van fotografie. De eerste paar bijeenkomsten staan in het teken van de techniek van fotografie. Denk hierbij aan de instellingen van de camera, diafragma, sluitertijd, scherpstellen en witbalans. Zodra je dit onder de knie hebt, ga je ook aan de slag met vormgeving, wanneer is een foto nou 'goed' en het maken van een beeldverhaal. 

Na iedere bijeenkomst krijg je een huiswerkopdracht mee. De huiswerkopdracht bespreken we tijdens de eerst volgende bijeenkomst. De huiswerkopdrachten mag je digitaal laten zien en hoeven dus niet te worden afgedrukt.

Eindopdracht

Deze fotografiecursus voor beginners van de Koningsacademie wordt afgesloten met een eindopdracht. De eindopdracht bestaat uit het maken van een beeldverhaal, waarbij je de foto's ook moeten laten afdrukken. 

Voor wie is deze cursus?

De Basiscursus fotografie is er voor iedereen die meer wil weten over fotografie. Of je nu een beginner bent óf professionelere foto's wil maken. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.

Dit heb je nodig

Om te kunnen starten met de Basiscursus fotografie van de Koningsacademie moet je wel in het bezit zijn van de volgende zaken:

 • spiegelreflex- of systeemcamera welke handmatig te bedienen is met instelbare sluitertijd en diafragma
 • camerastatief
 • computer of laptop

Het resultaat

Aan het einde van de Basiscursus fotografie van de Koningsacademie ben je in staat om een foto met een getraind oog te beoordelen. Je weet hoe je de verschillende functies op jouw fotocamera optimaal kunt benutten. En niet te vergeten: je weet hoe je de mooiste foto's kunt maken.

Wanneer je de eindopdracht met positief resultaat afrondt ontvang je een bewijs van deelname. 

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Marielle Van Geffen

Vragen over deze cursus?

Neem contact op met Mariëlle!


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024