• Techniek en laboratorium

Basiscursus lassen

  • Oss
  • Bewijs van deelname
  • 07 oktober 2024

Leer de kennis en vaardigheden welke horen bij het uitvoeren van MAG-laswerk op het eerste niveau tijdens de Basiscursus lassen van de Koningsacademie.

Basiscursus Lassen Van De Koningsacademie

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Geen vooropleiding nodig

Duur:

10 bijeenkomsten van 3 uur

Kosten:

€ 1.250,00

Locatie:

Oss

Startdatum:

07 oktober 2024 (Oss)

Diplomering:

Bewijs van deelname

Over deze cursus

Algemene informatie

Wil je graag beginnen met lassen? En ben je op zoek naar een cursus waar je de basiskennis en vaardigheden leert op het gebied van MAG-lassen op het eerste niveau? Dan is de Basiscursus lassen van de Koningsacademie geschikt voor jou!

In 10 bijeenkomsten leer je alle kennis en vaardigheden welke van belang zijn bij het verantwoord uitvoeren van laswerk op het eerste niveau. Wanneer je de cursus afrondt met een positief resultaat ontvang je een Bewijs van deelname. 

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Deze cursus lassen voor beginners van de Koningsacademie bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. De cursus richt zich onder andere op processen, apparatuur, materiaalgedrag, constructies en uitvoering welke belangrijk zijn bij het uitvoeren van laswerk. Tijdens de bijeenkomsten van de Basiscursus lassen ga je aan de slag met:

  • staande binnen- en buitenhoeklassen met een a-hoogte van 3 mm
  • liggende binnen- en buitenhoeklassen met een a-hoogte van 3 mm
  • constructies met grotere a-hoogte in twee lagen
  • een tweezijdige l-las

Daarnaast komen ook het kiezen van de juiste parameters en het voorkomen van storingen aan bod. De gemaakte lassen worden visueel en door meten beoordeeld. 

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus lassen in Oss van de Koningsacademie is voor iedereen die kennis wil maken met lassen en de verschillende technieken welke worden gebruikt bij het uitvoeren van laswerk.

Het resultaat

Na het afronden van de Basiscursus lassen van de Koningsacademie ben je in staat MAG-laswerk op het eerste niveau verantwoord uit te voeren.

Sluit je de cursus af met een positief resultaat? Dan ontvang je een Bewijs van deelname.

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Startmoment en lesplanning

Alle lessen worden gegeven op maandagavond tussen 18:00 - 21:00 uur

7 oktober

21 oktober

28 oktober

4 november

11 november

18 november

25 november

2 december

9 december

16 december 


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024