• Techniek en laboratorium

Basisvaardigheden elektrotechniek

  • 's-Hertogenbosch / Oss
  • Open Badge
  • In overleg

Leer de basiskennis en -vaardigheden over elektrotechniek tijdens de cursus Basisvaardigheden elektrotechniek!

Basisvaardigheden Elektrotechniek Koningsacademie

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Geen vooropleiding nodig

Duur:

10 bijeenkomsten van 6 uur

Kosten:

€ 1.650,00

Locatie:

's-Hertogenbosch / Oss

Diplomering:

Open Badge

Over deze cursus

Algemene informatie

Op zoek naar een cursus waarin je in een korte periode de basis leert van elektrotechniek? Dan is de cursus Basisvaardigheden elektrotechniek van de Koningsacademie precies wat je zoekt!

Tijdens deze cursus op mbo niveau 3 ga je aan de slag met zowel de theorie, als de praktijk. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en is verdeeld in vier modules. Iedere module rond je af met een praktijkopdracht en/of theorietoets. Rond je alle opdrachten en toetsen met een voldoende af? Dan ontvang je een Open Badge waarin alle modules staan benoemd. 

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

De cursusBasisvaardigheden elektrotechniek bestaat uit vier modules:

Basis elektrotechniek: tijdens deze module leer je de basis over veilig werken met elektriciteit en veiligheid. Zo ga je onder andere aan de slag met opwekking, transport en opslag van spanning, kortsluiting, overbelasting, verbruik en vermogen van energie en serie en parallel schakelen

Elektrisch schakelen: hoe je gebruik maakt van meetapparatuur en sensoren? Dat leer je tijdens deze module. Ook ga je aan de slag met maak-, verbreek- en wisselcontacten, magneetschakelaars en hulp- en tijdrelais

Opbouw en werking motorbesturingen: in de derde module leer je alles over hoofd- en stuurstroom, werkingen van frequentieregelaars en storingen lokaliseren en analyseren. Ook komt de opbouw, indeling en componenten in een besturingskast aan bod

Programmeerbare logische sturing (PLC): de onderdelen uit de vierde module zijn onder andere werking en logica van besturingen, besturingsfuncties, programmeertalen, aansluitingen verwerken en monitoren van digitale in- en outputs

Iedere module rond je af met een praktijkopdracht en/of theorietoets.

Inbegrepen bij de cursus

De kosten voor het lesmateriaal en examinering zijn in begrepen bij de cursus Basisvaardigheden elektrotechniek.

Voor wie is deze cursus?

De cursus Basisvaardigheden elektrotechniek van de Koningsacademie is geschikt voor iedereen die het interessant vindt om de basisvaardigheden van elektrotechniek te leren. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. 

Het resultaat

Na het afronden van de cursus Basisvaardigheden elektrotechniek van de Koningsacademie heb je de basiskennis en vaardigheden in huis om werkzaamheden in de richting van elektrotechniek zelfstandig te kunnen uitvoeren. Je weet onder andere hoe je veilig met elektriciteit werkt, je kunt storingen lokaliseren en analyseren, je hebt kennis over de werking en logica van besturingen en de besturingsfuncties van AND, OR, NOT, geheugen, counters en timers. 

Rond je alle praktijkopdrachten en toetsen met een voldoende af? Dan ontvang je een digitale Open Badge waarin alle modules staan vermeld.

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024