• Orde, veiligheid en sport

Conditie- en hersteltrainer

 • 's-Hertogenbosch
 • Certificaat
 • In overleg

Jouw kennis verbreden op het gebied van conditie- en hersteltrainingen? Dan is de cursus Conditie- en hersteltrainer precies wat je zoekt!

Conditie En Hersteltrainer

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Geen vooropleiding nodig

Duur:

8 bijeenkomsten van 3 uur

Kosten:

€ 495,00

Locatie:

's-Hertogenbosch

Diplomering:

Certificaat

Over deze cursus

Algemene informatie

Ben je net begonnen met een baan in de wereld van sport? Of geef je trainingen bij een sportclub, bijvoorbeeld voetbal of atletiek? Lijkt het je leuk om jouw kennis te verbreden op het gebied van conditie- en hersteltraining? Dan is de cursus Conditie- en hersteltrainer bij de Koningsacademie precies wat je zoekt!

In 8 bijeenkomsten ga je aan de slag met het verzorgen van conditie- en hersteltrainingen. Je leert hoe je de sportvaardigheden van een sporter kunt vergroten of verbeteren voor een beter sportresultaat. Na het afronden van de cursus Conditie- en hersteltrainer weet jij hoe je sporters enthousiasmeert en begeleid om nog meer uit hun sportprestaties te halen!

Het maximaal aantal deelnemers is 20 personen. 

Startmomenten en data

Binnenkort volgt een nieuwe startdatum. De bijeenkomsten vinden plaats tussen 18.30 en 21.30 uur. Let op: dit is een voorlopig tijdstip. Houd er rekening mee dat het tijdstip nog kan veranderen.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens de cursus Conditie- en hersteltrainer van de Koningsacademie maak je een verdiepingsslag op het gebied van conditie- en hersteltrainingen. Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Het opstellen van jaarplannen en een lesprogramma: je leert hoe je realistische doelstellingen opstelt en het lesprogramma afstemt op de beschikbare tijd en middelen
 • Uitvoeren van conditie- en hersteltrainingen: je leert het op- en afbouwen van een les(programma), het kiezen van passende oefeningen, het geven van instructie, het rekening houden met sociale en fysieke veiligheid van de training en hoe je een training effectief kunt laten aansluiten op de (fysieke) mogelijkheden van de sporter(s)
 • Afnemen van vaardigheidstoetsen: om het verbeterresultaat van de sporter(s) te meten neem je vaardigheidstoetsen af. Tijdens de cursus leer je een beoordelingssituatie opstellen, relevante gegevens verzamelen, juiste conclusies trekken en handelen volgens de juiste procedures en voorschriften
 • Aansturen van een assistent trainer: je leert hoe je een assistent trainer enthousiasmeert, opdrachten formuleert die een assistent trainer kan uitvoeren en zorgvuldig en objectief observeert

Voor wie is deze cursus?

De cursus Conditie- en hersteltrainer is geschikt voor jou als:

 • je net bent begonnen met een baan in de sportwereld
 • of als je training geeft bij een sportclub (bijvoorbeeld een voetbalverenging of hockeyclub) en je de resultaten van de sporter(s) wil verbeteren
 • en je de sportresultaten van de sporter(s) wil verbeteren door middel van conditie- en hersteltrainingen

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.

Het resultaat

De cursus Conditie- en hersteltrainer bij de Koningsacademie rond je af met een praktijkopdracht. Bij een positief resultaat ontvang je een certificaat. Na het afronden van de cursus heb je alle kennis in huis om op een zelfstandige manier conditie- en hersteltrainingen voor te bereiden, uit te voeren en te evalueren.

Je weet hoe je een lesprogramma opbouwt en de juiste oefeningen, werkvormen, materialen en middelen kiest om de gestelde doelen te realiseren. Daarnaast ben je in de staat om vaardigheidstoetsen af te nemen en daar de juiste conclusies uit te halen. Jij weet sporter(s) te enthousiasmeren en motiveren en hun sportvaardigheden te vergroten of verbeteren. Zo kunnen jullie samen aan de slag voor een beter sportresultaat!

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024