• Techniek en laboratorium

F-gassen categorie 1 BBL leerlingen koudetechniek

  • 's-Hertogenbosch
  • Certificaat
  • 10 februari 2025 of 11 februari 2025 of 12 februari 2025 of 13 februari 2025

Ben je monteur en wil je werken met F-gassen, maar heb je hier niet de juiste kennis voor? Volg dan de cursus F-gassen categorie 1 bij de Koningsacademie!

KW1C Techniek 15 05 2023 HR 09127

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Om deel te nemen aan deze F-gassen training dien je BBL student koudetechniek bij het Koning Willem I College te zijn.

Duur:

7 bijeenkomsten van 8 uur + een examen dag

Kosten:

€ 2450,00

Locatie:

's-Hertogenbosch

Startdatum:

10 februari 2025 ('s-Hertogenbosch), 11 februari 2025 ('s-Hertogenbosch), 12 februari 2025 ('s-Hertogenbosch), 13 februari 2025 ('s-Hertogenbosch)

Diplomering:

Certificaat

Over deze cursus

Algemene informatie

Met de cursus F-gassen categorie 1 BBL leerlingen koudetechniek van de Koningsacademie leer je alles wat je nodig hebt voor het werken met F-gassen categorie 1. Na afloop ontvang je een persoonscertificaat. Dit monteurscertificaat is verplicht voor iedere monteur die werkt aan koel- en klimaatapparatuur waarbij F-gassen vrij kunnen komen.

Let op dit betreft een speciaal traject voor BBL leerlingen koudetechniek van het Koning Willem 1 college

Wat zijn F-gassen?

F-gassen, ook wel fluorgassen, zijn gassen die veel gebruikt worden in industriële toepassingen. Ze worden gebruikt in koel- en klimaatregeling systemen als airco's, koelkasten en koelvrachtwagens en in warmtepompen en brandblussystemen.

Omdat de gassen vrij effectief zijn moeten monteurs die werken met F-gassen in het bezit zijn het juiste monteurscertificaat. Met dit certificaat kan een monteur aan tonen te beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Het certificaat dat je behaald na het afronden van de cursus F-gassen categorie 1 BBL leerlingen koudetechniek bij de Koningsacademie is het juiste certificaat om als monteur te kunnen werken met F-gassen categorie 1.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens deze cursus bij de Koningsacademie ga je aan de slag met:

  • Hardsolderen monteren van koudemiddel voerende leidingen. Dit doe je 2 dagen van de cursus
  • Daarnaast leer je in 2 dagen koudemiddel handelingen uitvoeren, inregelen en afstellen van beveiligingen en regelaars en het ledigen, druk beproeven, vacumeren en vullen van koudesystemen
  • Een installatie en inspectie meten, analyseren, inspecteren, registreren, onderhouden en servicewerkzaamheden uitvoeren. Ook met dit onderdeel ga je 2 dagen aan de slag
  • Een proefexamen. In 1 dag komen alle behandelde onderdelen aan bod

Na de 7 bijeenkomsten volgt nog een examen.

Inbegrepen bij de cursus

De kosten (€ 695,75) voor het maken van het examen zijn inbegrepen bij de cursus F-gassen categorie 1 BBL leerlingen koudetechniek. Een eventueel herexamen wordt extra in rekening gebracht. 

Voor wie is deze cursus?

Deze training is uitsluitend voor BBL leerlingen koudetechniek van het Koning Willem 1 College 

Ben jij een monteur die werkt aan koel- en klimaattechnische installaties en warmtepompen? En wil jij jouw certificaat F-gassen (categorie 1) behalen? Dan is deze cursus bij de Koningsacademie perfect voor jou!

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Wel vragen we werkervaring op het gebied van werken met koel- en klimaattechnische installaties en/of warmptepompen.

Het resultaat

Rond je het examen met positief gevolg af? Dan ontvang je een persoonsgebonden certificaat F-gassen categorie 1. Met het certificaat F-gassen categorie 1 mag je conform de BRL 200 werken met F-gassen aan stationaire koel-, klimaatsystemen en warmtepompen, ongeacht de inhoud.

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024