• Zorg en welzijn

Gerontopsychiatrie keuzedeel K0988

 • 's-Hertogenbosch / Oss
 • Certificaat
 • 05 september 2024

Leer meer over het verlenen van specifieke zorg en ondersteunen van ouderen met psychiatrische problemen tijdens de opleiding Gerontopsychiatrie.

Gerontopsychiatrie Koningsacademie

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Mbo-diploma Maatschappelijke zorg of Verzorgende-IG

Duur:

8 bijeenkomsten van 3,5 uur

Kosten:

€ 1.250,00

Locatie:

's-Hertogenbosch / Oss

Startdatum:

05 september 2024 (Oss)

Diplomering:

Certificaat

Over deze opleiding

Algemene informatie

Ben je werkzaam als (beginnend) zorgmedewerker? En wil je graag meer leren over het ondersteunen van ouderen met psychiatrische problemen? De opleiding Gerontopsychiatrie keuzedeel K0988 van de Koningsacademie kan je daar bij helpen!

Tijdens deze opleiding leer je meer over psychiatrische problemen en de oorzaken daarvan bij ouderen. Naast de vakkennis, ga je ook aan de slag met vaardigheden. Deze vaardigheden helpen jou om ouderen met psychiatrische problemen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. 

Startmomenten en data

We starten op 5 september weer in Oss met de opleiding Gerontopsychiatrie keuzedeel K0988. De bijeenkomsten vinden plaats tussen 08.30 en 12.00 uur.

Lesdagen:

5, 12, 19 en 26 september

3, 10, 17 en 31 oktober 

Wat is gerontopsychiatrie?

Gerontopsychiatrie noemen we ook wel ouderenpsychiatrie. Deze zorg richt zich op mensen met (chronische) psychiatrische problemen. Voorbeelden hiervan zijn stemmings- en angststoornissen. Deze stoornissen gaan vaak samen met probleemgedrag. Doordat er, naast psychische klachten, vaak sprake is van complexe lichamelijke problemen is specialistische zorg bij deze doelgroep is erg belangrijk.

Subsidiemogelijkheden

Deze opleiding valt onder de subsidieregeling Brabant Leert.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens de opleiding Gerontopsychiatrie keuzedeel K0988 van de Koningsacademie ga je aan de slag met specialistische vakkennis en vaardigheden. De onderwerpen die aan bod komen:

 • psychiatrische problemen bij ouderen en de oorzaken ervan
 • psychiatrische ziektebeelden
 • gerontopsychiatrie
 • omgangsproblemen met psychiatrische ouderen
 • observatie-, ondersteunings- en communicatiemethodieken om met psychiatrische cliënten te kunnen omgaan

Examen

Om de opleiding Gerontopsychiatrie keuzedeel K0988 met goed gevolg af te ronden maak je een examen. Hier word je tijdens de bijeenkomsten natuurlijk goed op voorbereid. 

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor jou als:

 • je werkzaam bent in de zorg
 • en je graag meer wil weten over het omgaan met ouderen met psychische problemen
 • en je in het bezit bent van een diploma Maatschappelijke zorg of Verzorgende-IG

Het resultaat

Na het afronden van de opleiding Gerontopsychiatrie keuzedeel K0988 van de Koningsacademie heb je specialistische vakkennis opgedaan over (de oorzaak van) psychiatrische problemen bij ouderen. Daarbij heb je alle vakspecifieke vaardigheden in huis om hiermee tijdens jouw werkzaamheden mee om te gaan. 

Bij een positieve afronding van het examen ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat K0988 Gerontopsychiatrie. Het certificaat krijg je overhandigd tijdens een feestelijke uitreiking. 

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Marielle Van Geffen

Vragen over deze opleiding?

Neem contact op met Mariëlle!


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024