• Zorg en welzijn

Individuele basiszorg verlenen

 • 's-Hertogenbosch / Oss
 • Certificaat
 • In overleg

Op zoek naar een opleiding waarbij je alles leert over het verlenen van individuele basiszorg? Dan is dit de opleiding die je zoekt!

Individuele Basiszorg Verlenen Koningsacademie

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Minimaal een mbo-diploma niveau 1

Duur:

17 bijeenkomsten van 3 uur in Den Bosch / 8 bijeenkomsten van 6 uur in Oss

Kosten:

1450 euro 

Locatie:

's-Hertogenbosch / Oss

Diplomering:

Certificaat

Over deze opleiding

Algemene informatie

Wil jij graag zorgtaken op het gebied van individuele basiszorg uitvoeren, maar voldoe je nog niet aan de juiste startkwalificatie? Dan biedt de opleiding Individuele basiszorg verlenen van de Koningsacademie de uitkomst!

Medewerkers in de zorg met de juiste startkwalificatie zijn hard nodig. Tijdens de opleiding Individuele basiszorg verlenen leer je de juiste kennis en vaardigheden om zorgondersteunende werkzaamheden goed en verantwoord te kunnen uitvoeren. 

Startmomenten en data

De opleiding Individuele basiszorg verlenen in Oss bestaat uit 8 bijeenkomsten van 6,5 uur uur. 

Lesdagen:

3 april, 10 april, 17 april en 24 april

8 mei, 15 mei, 22 mei en 29 mei

De opleiding start bij minimaal 12 deelnemers.

Locatie

De opleiding Individuele basiszorg verlenen wordt gegeven op de volgende onderwijslocaties van het Koning Willem I College:

Subsidiemogelijkheden

Woon je in de provincie Noord-Brabant? Dan is het mogelijk om deze opleiding te volgen met de subsidieregeling van Brabant Leert.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens de opleiding Individuele basiszorg verlenen van de Koningsacademie leer je werkzaamheden uit te voeren die gericht zijn op het verlenen van basiszorg. Onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen zijn onder andere:

 • basiskennis van gebruik, eigenschappen en onderhoud van benodigde hygiëne, (hulp)middelen, materialen en apparatuur
 • basiskennis op het gebied van anatomie, doelgroepen in zorg en welzijn, wet- en regelgeving en ziektebeelden
 • het werken volgens de geldende richtlijnen op het gebied van onder andere veiligheid, hygiëne, milieu en kwaliteitszorg
 • het werken volgens een werkplan
 • toepassen van sociale vaardigheden en communicatie naar cliënten en collega's
 • bevorderen van zelf- en samenredzaamheid van cliënten
 • rapporteren aan leidinggevende/verantwoordelijke

Praktijkexamen

Om de opleiding Individuele basiszorg verlenen met goed gevolg af te ronden maak je een praktijkexamen. Hierbij vragen we je om de geleerde theorie in de praktijk te brengen.

Voor wie is deze opleiding?

Ben jij een starter of zij-instromer in de zorg? Of werk je al langer in de zorg, maar heb je nog niet de juiste startkwalificatie om individuele basiszorg te verlenen? Dan is de opleiding Individuele basiszorg verlenen van de Koningsacademie geschikt voor jou!

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de opleiding Individuele basiszorg verlenen heb je nodig:

 • minimaal een mbo-diploma niveau 1

Het resultaat

Na het afronden van de opleiding Individuele basiszorg verlenen ben je in staat om zelfstandig zorgondersteunende werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan eenvoudige, routinematige werkzaamheden in een laagdrempelige en vaak langdurige situatie. De werkzaamheden die jij uit kunt voeren leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van (kwetsbare) ouderen. Wanneer het een complexere situatie betreft verleen je assistentie aan jouw collega's. Verder ben je na het afronden van deze opleiding in staat om:

 • basiszorg te verlenen aan cliënten
 • bij te dragen aan een veilige situatie van cliënten 
 • te ondersteunen bij persoonlijke zorg van cliënten
 • te ondersteunen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen van cliënten

Je rondt de opleiding af met een praktijkexamen. Bij goed resultaat ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat C0039 Individuele basiszorg verlenen.

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024