• Zorg en welzijn

Praktijkopleider in de zorg

  • 's-Hertogenbosch / Oss
  • Bewijs van deelname
  • 21 mei 2024

Wil jij je rol als praktijkbegeleider in de zorg optimaal kunnen vervullen? Meld je aan voor de cursus Praktijkopleider.

Praktijkopleider In De Zorg

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Minimaal mbo-niveau 3 werk- en denkniveau

Duur:

5 bijeenkomsten van 3,5 uur

Kosten:

€ 550,00

Locatie:

's-Hertogenbosch / Oss

Startdatum:

21 mei 2024 ('s-Hertogenbosch)

Diplomering:

Bewijs van deelname

Over deze cursus

Algemene informatie

Wil jij je belangrijke rol als praktijkbegeleider in de zorg branche optimaal kunnen vervullen?

Als Praktijkbegeleider ben jij een belangrijke schakel in de ontwikkeling van (nieuwe) collega’s en studenten die in opleiding zijn of een vak leren binnen de zorg. 

Tijdens de cursus Praktijkopleider in de zorg leer jij hen effectief begeleiden en coachen. In 5 bijeenkomsten krijg jij praktische handvatten om jouw werk als Leermeester/Praktijk Opleider succesvol te vervullen.

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname/badge.

Startmomenten en data

21 mei (start)

28 mei

4 juni

11 juni

18 juni

 

Lestijden zijn van 13:00 tot 16:30 uur

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens vijf bijeenkomsten van elk 3,5 uur werk je in kleine groepjes met veel ruimte voor persoonlijke aandacht en inbreng. Je leert onder andere:

  • feedback geven
  • coachen
  • beoordelen
  • leerdoelen formuleren
  • omgaan met verschillende persoonlijkheden
  • omgaan met conflicten

De doelgroep die je mogelijk gaat begeleim deze doelgroep te kunnen begeleiden en coachen. We oefenen met praktijksituaties en casussen, zodat jij na afronding praktische handvatten hebt om jouw rol als Leermeester/Praktijk Opleider gden kan heel divers zijn: denk aan jongeren, zij-instromers maar ook statushouders. Tijdens de cursus bereiden we je optimaal voor ooed te kunnen uitvoeren.

Voor wie is deze cursus?

Ga jij voor je werk in de zorgsector studenten of (nieuwe) medewerkers begeleiden? Dan is de cursus Praktijkopleider in de zorg van de Koningsacademie een perfecte basis.

 

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel moet je minimaal beschikken over een mbo-niveau 3 werk- en denkniveau.

Het resultaat

Na het succesvol afronden van de cursus kun jij direct in het werkveld aan de slag met het effectief coachen, begeleiden en beoordelen van studenten en medewerkers.

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname/badge.

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024