Ontwikkel je tot een vaardige kok met de training Koken in de Horeca bij de Koningsacademie. Je leert professionele kooktechnieken, voedselveilig werken (HACCP) en gerechten bereiden zoals in een echte horecakeuken. Perfect voor iedereen die zijn loopbaan in de horeca wil starten of versterken.
Vooropleiding:
Mbo niveau 1
Duur:
10 bijeenkomsten van 5,5 uur
Kosten:
€ 2.400,00Bedrijfsopleidingen op maat
Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.
Hou jij van koken en wil je je vaardigheden naar het professionele niveau brengen? Dan is de opleiding Koken in de horeca C0021 precies wat je zoekt. Tijdens deze praktijkgerichte training gegeven in de moderne keukens van het Koning Willem I College leer je in ongeveer 10 tot 12 bijeenkomsten alle belangrijke basistechnieken die nodig zijn om effectief en professioneel te werken in een horecakeuken.
Je begint met een goede mise-en-place: je leert niet alleen hoe je werkplekken efficiënt opzet en organisatie in de keuken brengt, maar ook hoe je producten ontvangt, controleert en op de juiste manier opslaat volgens hygiëne- (HACCP) en veiligheidseisen. Vervolgens ga je verder met het bereiden en afwerken van gerechten en componenten, het achten op presentatie en smaak, en het schoonhouden van werkruimtes, gereedschap en machines.
Deze opleiding is ideaal als je (zoals veel toekomstig personeel) al werkt in de horeca of instroomt in de keuken en de stap wilt maken naar een stevige basis of doorgroeimogelijkheid. Geen vooropleiding nodig, enthousiasme en de wil om aan de slag te gaan volstaan. Na afloop beschik je over een waardevol MBO-certificaat dat je inzetbaarheid vergroot en je verder brengt in de wereld van koken en hospitality. Kortom: ontwikkel jouw talent, til je vakmanschap naar een hoger niveau en maak een voorsprong in de keuken.
Data bijeenkomsten:
12 en 26 november
10 december
7 en 21 januari
4 en 25 februari
Lestijd 16:00 tot 21:30 uur
Tijdens deze training van de Koningsacademie ga je vooral aan de slag met de praktijk. Daarbij krijg je ook ondersteunende theorie. Alle lessen vinden plaats in de moderne keuken van het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch. Waarmee je nog meer aan de slag gaan? Onder andere met het volgende:
een goede voorbereiding maken in de keuken (mise-en-place)
gerechten en componenten bereiden
gerechten afwerken voor uitgifte
werkruimtes, gereedschappen en machines schoonhouden volgens de HACCP-standaard
producten ontvangen, controleren en opslaan
Je sluit de training af met een praktijkexamen. Natuurlijk word je hier tijdens de cursus goed op voorbereid.
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden in de keuken wil verbeteren. Of je nu in de horeca, in een zorgcentrum werkt of gewoon een passie voor koken hebt, deze opleiding helpt jou te ontwikkelen tot een professionele kracht in de keuken.
Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.
Je kunt de opleiding ook versneld afronden, afhankelijk van jouw ervaring en achtergrond.
Na het afronden van de training heb je alle fijne kneepjes van het koks-vak in de vingers. Zo heb je meer kwaliteit in huis en vergroot je jouw carrièrekansen. Je bent bredere inzetbaarheid en creëert extra binding met (jouw) werkgever.
Aan het einde van de opleiding ontvang je het het erkende mbo-certificaat C0021 'Koken in de horeca'.
Nog niet uitgeleerd? Na het afronden van de training bij de Koningsacademie heb je de mogelijkheid om door te stromen naar een koks- of horecaopleiding in het mbo.