Aan de slag met fotografie

Fotografie is vorm van kunst die veel mensen aanspreekt. Je ben niet alleen creatief bezig, maar het is ook een manier om de wereld vast te leggen vanuit jouw oogpunt. Of je nu fotografeert op professioneel niveau of als hobby: het vastleggen van beelden is enorm leuk!

Tips om te beginnen met fotograferen

Wil je graag beginnen met fotograferen? Maar weet je niet precies hoe? We zetten een aantal tips voor je op een rij. Waar je op moet letten bij het maken van de mooiste foto’s bijvoorbeeld.

 1. Kies de juiste camera voor jou
  Om te beginnen met fotograferen is het niet nodig om een dure, professionele camera te kopen. Begin met een camera die past bij jouw behoeften en budget. Maak je geen zorgen over de specificaties van de camera. Maar focus je op het opdoen van ervaring én het hebben van plezier tijdens het maken van foto’s.

 2. Ontdek de verschillende stijlen van fotografie
  Fotografie kent veel verschillende stijlen: straatfotografie, modefotografie, portretfotografie, natuurfotografie, landschapsfotografie en nog veel meer. Ga aan de slag met de verschillende stijlen om te ontdekken welke stijl het beste bij je past. Zo krijg je nog meer plezier in het fotograferen.

 3. Het nabewerken
  Fotografie bestaat niet alleen uit het maken van foto’s. Ook het nabewerken van foto’s hoort erbij! Met nabewerken geef je de foto vaak net dat extra beetje gevoel en jouw persoonlijke stijl mee. Er zijn verschillende programma’s die je kunt gebruiken voor het nabewerken. Experimenteer om te kijken welk programma bij jou past.

 4. Oefen, oefen, oefen
  Oefening baart kunst! Hoe meer je oefent, hoe beter. Door te oefenen verbeter je jouw fotografievaardigheden, ontdek je nieuwe technieken en bouw je zelfvertrouwen op. En het leuke van fotografie: je kunt het overal doen! Zelfs als je geen zin hebt om naar buiten te gaan.

 5. Leer de basis
  Verdiep jezelf in de basisprincipes op het gebied van fotografie. Zo vergroot je de kwaliteit van jouw foto’s. Ga op zoek naar een cursus fotografie voor beginners, waarbij de techniek, sluitertijd, diafragma en ISO aan bod komen. Deze factoren spelen een grote rol bij de kwaliteit van jouw foto’s.
Aan De Slag Met Fotografie
Leer Fotograferen

Tot slot

Als je net begint met fotograferen, kan het overweldigend zijn. Maar onthoud: fotografie is vooral leuk en het belangrijkste is dat je ervan geniet! Dus grijp je camera, experimenteer en maak foto’s van onderwerpen die jij mooi vindt.

Basiscursus Fotografie Koningsacademie

Basiscursus fotografie

Heb je na het lezen van deze tips zin om aan de slag te gaan met fotografie? Dan hebben we iets voor jou!

Bij de Koningsacademie bieden we de Basiscursus fotografie aan. In 6 bijeenkomsten ga je aan de slag met de techniek van een fotocamera, het oefenen met verschillende instellingen en het maken van een beeldverhaal. De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht en je ontvangt een bewijs van deelname.

Bekijk de opleiding


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024