Help, ik wil iets anders!

Ben je niet meer gelukkig in jouw huidige baan? Wil je graag werk uitvoeren waar je écht gelukkig van wordt? Bijvoorbeeld een beroep waar je trots op bent en je met een glimlach naar toe gaat? Misschien zelfs wel in een ander vakgebied. Maar wat je precies wil en hoe je dit aanpakt? Daar ben je nog niet helemaal achter.

Tips voor jou

Hieronder vind je wat tips die jou kunnen helpen in jouw zoektocht. Heb je na het lezen van de tips vragen? Neem dan contact met ons op!

Zelfreflectie

Begin met zelfreflectie. Stel jezelf vragen zoals: Wat zijn mijn interesses? Wat zijn mijn sterke punten en vaardigheden? Waar word ik gelukkig van? Door jezelf beter te begrijpen, kun je op zoek naar vakgebieden en beroepen die goed bij je passen.

Onderzoek

Doe grondig onderzoek naar de vakgebieden en beroepen die je overweegt. Probeer een duidelijk beeld te krijgen van de dagelijkse taken, verantwoordelijkheden en verwachtingen in dat beroep. Ga op zoek naar meer informatie over het beroep en praat met mensen die al werkzaam zijn in de sector. Vergeet niet om ook onderzoek te doen naar het carrièreperspectief van de vakgebieden en beroepen die je interessant vind.

Bekijk de verschillende interessegebieden

Netwerken

Maak gebruik van je (professionele) netwerk. Praat met vrienden, familieleden en (oud-)collega's om inzicht te krijgen in verschillende beroepen. Misschien kunnen ze je zelfs in contact brengen met mensen die je verder kunnen helpen in je nieuwe carrière.

Opleiding, cursus of training?

Bepaal welke opleiding, training of cursus nodig is om in het gewenste beroep te kunnen uitvoeren. Is een bijscholing genoeg? Of ben je bereid om een extra opleiding te volgen om nieuwe kennis en vaardigheden te leren.

De verschillen tussen bijscholen en omscholen

Loopbaanbegeleiding

Overweeg om professionele loopbaanbegeleiding te zoeken. Een coach kan je helpen bij het stellen van doelen. Daarnaast kan een studieadviseur je begeleiden bij het nemen van de juiste stappen om je gewenste beroep te bereiken.

Koningsacademie Tips Voor Jou
Individuele Basiszorg Verlenen Koningsacademie

Belangrijk om mee te nemen

Het kiezen van een ander beroep kan een spannende, maar ook uitdagende stap in je leven zijn. Of je nu net bent afgestudeerd, op zoek bent naar een carrièreswitch of gewoon niet tevreden bent met je huidige baan: het is belangrijk om zorgvuldig na te denken over welk beroep het beste bij jou past.

Stel je daarom flexibel op. Het kan zijn dat je enkele pogingen moet doen voordat je het perfecte beroep vindt. Sta open voor nieuwe kansen en leer van je ervaringen. Vergeet daarnaast niet om rekening te houden met de financiële aspecten van je carrièreswitch. Zorg ervoor dat je voldoende middelen hebt om eventuele opleidingen of trainingen te betalen en jezelf te onderhouden tijdens de overgangsperiode.

Lees meer over subsidiemogelijkheden

Hulp nodig?

Neem contact met ons op!

Onthoud dat het kiezen van een nieuw beroep een proces is dat tijd, geduld en doorzettingsvermogen kost. Heb je na het lezen van deze tips vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de Koningsacademie? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een e-mail!

 


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024