• Orde, veiligheid en sport

Beveiliger 2

  • 's-Hertogenbosch / Meierijstad
  • Diploma
  • In overleg

Bescherm wat belangrijk is en leer surveilleren en gebouwen beveiligen met de opleiding Beveiliger 2.

Beveiliger2

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Mbo-diploma niveau 1

Duur:

1 jaar

Kosten:

Neem voor de kosten van deze opleiding contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch / Meierijstad

Diplomering:

Diploma

Over deze opleiding

Algemene informatie

Heb jij medewerkers in dienst die affiniteit hebben met veiligheid? En die zich daarin verder willen ontwikkelen? Kies voor hen dan voor een opleiding tot Beveiliger 2. Met deze eenjarige bbl-opleiding leren zij alles over bijvoorbeeld surveilleren en het beveiligen van objecten. Na afronding van de opleiding hebben zij een officieel mbo-diploma niveau 2 op zak!

Deze opleiding bieden we op twee locaties aan. Op locatie Veghel, Muntelaar starten we alleen met de opleiding als er voldoende aanmeldingen zijn. We informeren je hier op tijd over.

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Tijdens de opleiding Beveiliger 2 leren jouw medewerkers onder andere hoe zij levensreddend moeten handelen, surveilleren en rapporteren. Maar ook waar zij op moeten letten bij toe- en uitgangscontroles en aan welke wetten zij zich moeten houden.

De nadruk ligt op de theorie van het vak. Daarnaast krijgen jouw werknemers tijdens de opleiding algemene vakken: Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. We bereiden hen voor op de examens. Via het externe examenbureau Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) in Amersfoort doen zij de vakexamens.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven de opleiding een meerwaarde. De deelnemers kunnen kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat ze interessanter worden voor de arbeidsmarkt. Of zij kunnen kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Examen

De deelnemers sluiten de cursus af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 2.

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij jouw medewerkers om- of bijscholen op het gebied van veiligheid? Dan is de opleiding Beveiliger 2 echt iets voor hen. Jouw werknemers leren tijdens deze eenjarige opleiding onder andere over brandpreventie en -bestrijding en hoe zij een object het beste beveiligen.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding hebben jouw medewerkers nodig:

  • minimaal een mbo-diploma niveau 1

Het resultaat

Deelnemers sluiten de cursus af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 2. Daarna kunnen zij aan het werk als beveiliger. Zij hebben kennis van de wet- en regelgeving rondom veiligheid. Zij hebben geleerd waakzaam te zijn op verstoringen en potentiële risico’s. Verder zijn zij actief in het nemen van maatregelen en treden ze daarbij professioneel en zakelijk op.

Jouw medewerkers hebben geleerd een dienstverlenende instelling te hebben. Zij kunnen mondeling en schriftelijk correct een verslag uitbrengen.

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Koningsacademie Michiel Van Der Heijden

Vragen over deze opleiding?

Neem contact op met Michiel!


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024