• Media, ICT en design

Digitale vaardigheden basis

 • 's-Hertogenbosch
 • Certificaat
 • In overleg

Digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. In iedere beroepsgroep worden digitale vaardigheden steeds belangrijker. Zorg dat jouw medewerkers up-to-date blijven met de cursus Digitale vaardigheden basis.

Voor Bedrijven Digitale Vaardigheden Basis

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Geen vooropleiding nodig

Kosten:

Neem voor de kosten van deze cursus contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch

Diplomering:

Certificaat

Over deze cursus

Algemene informatie

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker. Daarbij gaan de digitale ontwikkelingen razendsnel. Waarschijnlijk spelen er vragen in jouw organisatie over op welke manier je het beste online informatie verzamelt. Of wat kun je allemaal met social media doen? Dan is de cursus Digitale vaardigheden basis precies wat je zoekt!

Deze cursus van de Koningsacademie is zeer geschikt voor iedere organisatie die medewerkers wil bijscholen op het gebied van digitalisering. Zo verminder je frustratie op de werkvloer én zorg je dat personeel duurzaam inzetbaar wordt. 

Startmomenten en data

Het startmoment voor de cursus Digitale vaardigheden basis is in overleg. 

Locatie

De cursus Digitale vaardigheden basis wordt aangeboden op een onderwijslocatie van het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de cursus op locatie te verzorgen. 

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Tijdens de cursus Digitale vaardigheden basis van de Koningsacademie gaan jouw medewerkers aan de slag met het werken in een elektronische leeromgeving. Daarbij leren zij: 

 • veilig digitaal werken
 • werken met MS Office-pakketten Word, Powerpoint en Excel
 • werken Windows, mail en online samenwerken
 • ergonomisch werken

Voor wie is deze cursus?

De cursus Digitale vaardigheden basis is geschikt voor alle organisaties die hun medewerkers willen bijscholen op het gebied van digitale kennis, vaardigheden en competenties. Ongeacht de branche of werkzaamheden. De onderwerpen die worden behandeld dragen bij aan een bredere inzetbaarheid van medewerkers tijdens hun werkzaamheden. 

Wel moeten de deelnemers kennis hebben van de Nederlandse taal op niveau 2F. 

Het resultaat

Na het afronden van de cursus Digitale vaardigheden basis weten jouw medewerkers veel beter en sneller de weg te vinden in het digitale landschap. Of het nu gaat om een computer, laptop, tablet of smartphone; ze weten hoe systemen werken en de basiskennis is op orde. Bijvoorbeeld het online opzoeken, verspreiden en bewaren van informatie. Dat betekent minder frustratie en meer werkplezier. Zo zorg je ervoor dat het personeel duurzaam inzetbaar is. Verder kunnen zij:

 • mobiele ICT-middelen bedienen
 • opslagmedia en apparaten bedienen
 • richtlijnen rondom beeldschermwerk toepassen
 • basisfuncties en -mogelijkheden van een systeem beheren voor het verzamelen van informatie, gegevens en content
 • data-invoermogelijkheden toepassen

Tijdens de cursus toetsen we de voortgang van de deelnemers. Na het positief afronden van het examen ontvangen zij een certificaat. 

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024