• Zorg en welzijn

Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg

  • Oss
  • Certificaat
  • In overleg

Leer alles over het ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg tijdens deze cursus van de Koningsacademie!

Ondersteunen En Begeleiden In De Maatschappelijke Zorg

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Minimaal een mbo-diploma niveau 2 in de richting Zorg en Welzijn

Duur:

11 bijeenkomsten van 6 uur

Kosten:

Neem voor de kosten van deze cursus contact met ons op

Locatie:

Oss

Diplomering:

Certificaat

Over deze cursus

Algemene informatie

Als zorg- en welzijnsorganisatie op zoek naar een scholing voor jouw medewerkers op het gebied van ondersteuning in de maatschappelijke zorg? Dan is de cursus Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg misschien wel wat je zoekt!

De cursus Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg is een onderdeel van de kwalificatie Begeleider maatschappelijke zorg (25780). Gedurende de training leren deelnemers hoe zij kunnen ondersteunen bij het op- en bijstellen van het ondersteuningsplan van cliënten. Ook gaan deelnemers aan de slag met het bieden van individuele- en groepsondersteuning én hoe zij ervoor kunnen zorgen dat de kwaliteit en de continuïteit van de hulpverlening op niveau blijft.

Na het afronden van de scholing Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg ontvangen deelnemers het certificaat Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg (C0101).

Startmomenten en data

Het startmoment, de cursusdagen en de locatie van de cursus Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg is altijd in overleg.

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Tijdens de cursus Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg van de Koningsacademie gaan jouw medewerkers aan de slag met hoe zij een bedrage kunnen leveren aan:

  • het opstellen en bijstellen van een ondersteuningsplan
  • het ondersteunen en begeleiden van een groep cliënten bij activiteiten
  • het ondersteunen van de cliënt bij het voeren van eigen regie

Praktijkexamen

Om de cursus Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg met goed gevolg af te ronden maken de deelnemers een praktijkexamen. Gedurende de cursus worden zij hier natuurlijk goed op voorbereid. 

Voor wie is deze cursus?

De cursus Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg van de Koningsacademie is geschikt voor zorg- en welzijnsorganisaties die op zoek zijn naar professionalisering van hun medewerkers. De opleiding is geschikt voor:

  • medewerkers en zij-instromers bij zorg- en welzijnsorganisaties die geïnteresseerd zijn in het vastleggen van de ondersteuningsbehoeften van cliënten
  • en het leuk vinden om met zowel groepen cliënten, als een individuele cliënt te werken

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de cursus Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg hebben jouw medewerkers nodig:

  • minimaal een mbo-diploma niveau 2 in de richting Zorg en Welzijn

Voldoet jouw medewerker niet aan deze toelatingseis? Dan is het mogelijk om een intaketoets af te nemen. Aan de hand van het resultaat van deze toets bekijken we samen of jouw medewerker kan deelnemen aan de cursus Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg. 

Het resultaat

Na het afronden van de cursus Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg van de Koningsacademie zijn jouw medewerkers direct inzetbaar bij het ondersteunen van een groep cliënten bij activiteiten of bij een cliënt bij het nemen van de eigen regie. Ook zijn jouw medewerkers in staat om te ondersteunen bij het op- en bijstellen van een ondersteuningsplan. Zo kan jouw medewerker een belangrijke bijdrage leveren aan het borgen van de kwaliteit en continuïteit van de zorg aan zowel groepen cliënten als de individuele cliënt.  

Wanneer deelnemers een positief resultaat behalen tijdens het praktijkexamen ontvangen zij het certificaat Ondersteunen en begeleiden in de maatschappelijke zorg (C0101).

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024