Ben je benieuwd hoe regionale producten en gerechten in jouw keuken passen? Volg dan deze module uit het Dutch Cuisine concept.
Vooropleiding:
Duur:
10 weken
Kosten:
€ 1.275,00
Locatie:
's-Hertogenbosch / Oss
Diplomering:
Open Badge
De chef van de toekomst kan uitleggen en onderbouwen hoe de keuken van de toekomst er uit komt te zien en welke rol de chef van de toekomst hierin heeft. Hiervoor dien je terug te kijken naar het verleden, waar komen wij vandaan, en onderzoek moeten doen voor de toekomst.
In deze module, welke wordt aangeboden door de Koningsacademie, ga je aan de slag met regionale producten. Daarbij kijk je hoe de regionale gerechten in de toekomst plaats kunnen nemen in jouw keuken.
De Dutch Cuisine module Geschiedenis van de keuken is onderdeel van in totaal 5 modules uit het Dutch Cuisine concept. De modules kunnen apart, als gecombineerd worden gevolgd.
Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Plantaardige producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).
De lessen worden gegeven op dinsdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur (schoolvakanties buiten beschouwing gelaten).
Eerste lesdag: dinsdag 23 april
Laatste lesdag: dinsdag 25 juni
De volgende thema's komen aanbod tijdens deze module bij de Koningsacademie:
De module wordt in groepen gevoerd en altijd gezamenlijk praktisch als theoretisch afgerond.
De cursussen van de Koningsacademie uit het Dutch Cuisine concept zijn geschikt voor mensen uit het bedrijfsleven die zich verder willen ontwikkelen. De 5 verschillende modules zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te volgen.
Om te kunnen starten met de cursus Dutch Cuisine module Geschiedenis van de keuken heb je nodig:
Na het volgen van deze Dutch Cuisine module Geschiedenis van de keuken ontvang je een DC certificaat (badge). Daarnaast word je opgenomen in de Dutch Cuisine database als Ambassadeur.
Om je nog verder in het Dutch Cuisine concept te ontwikkelen kun je de volgende modules volgen bij de Koningsacademie:
Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.
Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.
Aanmelden voor de cursus
Klik dan op Aanmelden voor deze cursus en volg de stappen!
Horeca
Horeca
Horeca
Horeca
Neem contact op met Mariëlle!
Mariëlle van Geffen
Projectleider cursus & training