• Techniek en laboratorium

Elektrisch schakelen in de koeltechniek

 • 's-Hertogenbosch
 • Bewijs van deelname
 • 02 december 2024

Als monteur werkzaam in de koeltechniek? En wil je graag jouw kennis en vaardigheden vergroten? Volg dan de cursus Elektrisch schakelen in de koeltechniek!

KW1C Techniek 15 05 2023 HR 09250

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Geen specifieke vooropleiding

Duur:

15 bijeenkomsten van 4 uur

Kosten:

€ 1.900,00

Locatie:

's-Hertogenbosch

Startdatum:

02 december 2024 ('s-Hertogenbosch)

Diplomering:

Bewijs van deelname

Over deze cursus

Algemene informatie

Ben je als monteur werkzaam in de koeltechniek? En wil je graag meer leren over hoe je op een veilige manier werkt met elektrische en elektronische apparaten? Dan is de cursus Elektrisch schakelen in de koeltechniek iets voor jou!

In 15 bijeenkomsten van 4 uur leer je op een praktische manier alles over het meten en bouwen van schakelingen, de facetten van de NEN 3140 en hoe je op een veilig manier omgaat met jouw verantwoordelijkheden als koeltechnici. Aan het einde van de cursus ontvang je een bewijs van deelname en heb je alle kennis en vaardigheden in huis om jouw werkzaamheden veilig uit te voeren!

Startmomenten en data

Lesdagen:

2 december (startdatum), 9 december, 16 december

6 januari, 13 januari, 20 januari

3 februari, 10 februari, 17 februari, 24 februari

10 maart, 17 maart, 24 maart, 31 maart

7 april (laatste lesdag) 

 De bijeenkomsten vinden plaats van 18.00 tot 22.00 uur op locatie 's-Hertogenbosch, Onderwijsboulevard van het Koning Willem I College op maandag avond.  

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens de opleiding Elektrisch schakelen in de koeltechniek van de Koningsacademie leer je op een praktische manier hoe je veilig werkt aan én met elektrische en elektronische apparatuur. Naast theorie en demonstraties ga je ook zelf aan de slag met het aansluiten en in bedrijf stellen van mechanische en elektrische delen. Daarnaast komen tijdens deze cursus Elektrisch schakelen in de koeltechniek de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inleiding en basis elektriciteitsleer
 • Opwekking elektrische energie
 • Wisselspanning
 • Elektrische machines en schakelapparatuur
 • Elektromotoren en transformatoren
 • Beveiliging en bescherming
 • (Opbouw van) schema's

Gedurende de bijeenkomsten is er volop ruimte voor eigen inbreng. Zo heb je als deelnemer de mogelijkheid om jouw ervaringen te delen met jouw medecursisten. De cursus Elektrisch schakelen in de koeltechniek wordt gegeven door een vakdocent Koudetechniek en Mechatronica van het Koning Willem I College.

Voor wie is deze cursus?

De cursus Elektrisch schakelen in de koeltechniek is geschikt monteurs werkzaam in de koudetechniek.

Vooropleiding

Om te kunnen starten met de cursus Elektrisch schakelen in de koeltechniek van de Koningsacademie heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is het handig als je in het bezit bent van het certificaat F-gassen categorie 1

Het resultaat

Na het afronden van de cursus Elektrisch schakelen in de koeltechniek van de Koningsacademie heb je kennis, inzicht en vaardigheden in huis waarmee je op een veilige en verantwoorde manier jouw werkzaamheden als koeltechnici kunt uitvoeren. Zo weet je alles over de werking van elektriciteit, wisselspanning en stroom, verschillende schakelaars en tekeningen, symbolen en schema's welke worden gebruikt in de koeltechniek. 

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024