• Techniek en laboratorium

Tekenen en symbolenkennis elektrotechniek

 • 's-Hertogenbosch / Oss
 • Certificaat
 • In overleg

Leer de taal van elektrotechniek spreken met onze cursus Tekenen en symbolenkennis. Ontwikkel de vaardigheden om technische schema's te lezen en tekenen.

Eletrotechniek 05

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Geen vooropleiding nodig

Duur:

5 bijeenkomsten van 3 uur

Kosten:

€ 900,00

Locatie:

's-Hertogenbosch / Oss

Diplomering:

Certificaat

Over deze cursus

Algemene informatie

Heb jij affiniteit met elektrotechniek en wil je je bij- of omscholen op het gebied van 2D tekenen in de elektrotechniek?

Tijdens deze driedaagse cursus Tekenen en symbolenkennis elektrotechniek van de Koningsacademie ga je aan de slag met elektrotechnische schema’s, tekeningen en symbolen in een bouwkundig kader. Deze cursus is geschikt voor starters, maar ook voor ervaren krachten die hun kennis willen uitbreiden. Na afronding ontvang je een erkend mbo-deelcertificaat.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Na het afronden van de cursus heb je alle kennis en vaardigheden in huis die komen kijken bij 2D tekenen in de elektrotechniek:

 • een bouwkundige onderlegger lezen en begrijpen: hoe elektrotechnische installaties hierop aansluiten, bouwkundige uitvoeringsvormen en symbolen
 • de betekenis van een aantal elektrotechnische symbolen
 • veel voorkomende elektrotechnische basisschakelingen schetsen/tekenen, zoals stroomkringschema’s, leidingtekeningen, woninginstallaties en utilitaire installaties
 • elektrotechnische tekeningen/schema’s interpreteren, denk aan componentkennis en leidingloop E-installatie
 • mogelijke storingen vanuit tekeningen en/of schema’s herleiden
 • eenvoudige aanpassingen in een tekening maken
 • de betekenis en conclusies van statussen van tekeningen (voorlopig/definitief/revisie) en maatvoering

Voor wie is deze cursus?

Of je nu een startende (onderhouds)monteurs in de elektrotechnische utiliteit of al een ervaren medewerker die kennis en vaardigheden op het gebied van bouwkundig tekenen wil uitbreiden: deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil leren over tekeningen, symbolen en schema’s in de elektrotechniek. De ervaren docenten kunnen de lesstof op ieder niveau aanpassen.

Het resultaat

Na het afronden van deze cursus heb jij (hernieuwde) kennis en kunde bewezen op het gebied van elektronische tekeningen en symbolenkennis in een tekenopdracht, een werkmap met uitgewerkte huiswerkopdrachten en een eindgesprek. Je kunt probleemloos aan de slag met 2D tekenen in de elektrotechniek en alles wat daarbij komt kijken, en je ontvangt een mbo-deelcertificaat.

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024