• Zorg en welzijn / Horeca

Voeding en hospitality in zorg en welzijn

 • Oss
 • Certificaat
 • In overleg

Gezonde voeding wordt, naast medicatie, een steeds belangrijker onderdeel van een behandelplan. Tijdens de opleiding Voeding en hospitality in zorg en welzijn leer jij alle actuele kennis en vaardigheden om gezonde voeding toe te passen in behandelmethodes.

Voeding En Hospitality In Zorg En Welzijn

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Mbo-diploma niveau 2 in de richting Zorg en welzijn

Duur:

8 bijeenkomsten van 4 uur

Kosten:

€ 1.250,00

Locatie:

Oss

Diplomering:

Certificaat

Over deze opleiding

Algemene informatie

We zien steeds meer dat voeding veel invloed heeft op het welzijn van mensen. Ook bij het herstel na een operatie of bij het aansterken na ziekte. Voeding wordt dan ook, naast medicatie, een steeds belangrijker onderdeel van het behandelplan. Tijdens de opleiding Voeding en hospitality in zorg en welzijn van de Koningsacademie ga je aan de slag met gezonde voeding in de zorg. 

Je leert het toepassen van de juiste vaardigheden als het gaat om gezonde voeding voor zorgvragers. Daarnaast doe je actuele kennis over dit onderwerp op. 

Het maximaal aantal deelnemers is 15 personen.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens de opleiding Voeding en hospitality in zorg en welzijn van de Koningsacademie volg je theorie-,  praktijk- en gastlessen en ga je aan de slag met (praktijk)opdrachten. We werken daarnaast met praktijkgerichte casussen. Alles wat je leert kun je dus meteen in de praktijk toepassen. Het is ook mogelijk om zelf casussen in te brengen om te bespreken. De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze opleiding:

 • (gezonde) voeding en de relatie hiervan met herstel en welzijn
 • basiskennis van ziektebeelden en de hierbij passende voeding
 • het inventariseren van voedingswensen en -gewoonten van zorgvragers
 • het informeren en adviseren van zorgvragers op het gebied van voeding, maaltijden en dranken
 • het bespreken van de (voedings)wensen van de zorgvrager en hoe je dit kunt toepassen in het behandelplan
 • het gastvrij serveren van zorgvragers
 • het signaleren, rapporteren en bijhouden van patiëntgegevens met betrekking tot eten en drinken

Examen

Om de opleiding Voeding en hospitality in zorg en welzijn met goed gevolg af te ronden maak je een examen. Dit examen bestaat uit een voorbereidende opdracht en een eindgesprek. Hier word je tijdens de bijeenkomsten natuurlijk goed op voorbereid.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor jou als:

 • je werkzaam bent in een zorg- of welzijnsinstelling
 • en je graag serieus aan de slag wil met voeding in een behandelplan van een zorgvrager 

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

 • minimaal een mbo-diploma niveau 2 in de richting Zorg en welzijn

Het resultaat

Na het afronden van de opleiding Voeding en hospitality in zorg en welzijn bij de Koningsacademie kun je actief aan de slag met gezonde voeding voor zorgvragers. Je informeert, adviseert en weet hoe je de zorgvrager gastvrij serveert. Zo voldoe je aan de wensen van deze tijd en de zorgvrager, waarbij voeding een steeds belangrijker onderdeel wordt van welzijn.

Bij een positieve afronding van het examen ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat K1137 Voeding en hospitality in zorg en welzijn. 

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024