• Mobiliteit en logistiek

Logistiek medewerker

  • 's-Hertogenbosch / Meierijstad
  • Diploma
  • In overleg

Breng beweging in de carrière van jouw medewerkers met de opleiding Logistiek medewerker.

logistiek medewerker

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • of mbo-diploma niveau 1

Duur:

1 jaar

Kosten:

Neem voor de kosten van deze opleiding contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch / Meierijstad

Diplomering:

Diploma

Over deze opleiding

Algemene informatie

Heb jij medewerkers in huis die zichzelf verder willen ontwikkelen op het gebied van logistiek? Die bijvoorbeeld willen leren hoe de goederenontvangst binnen jouw bedrijf werkt? Dan is de opleiding Logistiek medewerker een goede stap!

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Tijdens de opleiding Logistiek medewerker leren jouw werknemers wat zij moeten doen bij de ontvangst van goederen in het magazijn van jouw bedrijf. Ze leren hoe ze de verschillende goederen kunnen opslaan en hoe ze moeten omgaan met de nodige documenten. Maar ze krijgen ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven de opleiding een meerwaarde. De deelnemers kunnen kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat ze interessanter worden voor de arbeidsmarkt. Of zij kunnen kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Examen

Deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 2.

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij jouw medewerkers om- of bijscholen op het gebied van logistiek? Dan is de opleiding Logistiek medewerker een goede stap. Jouw werknemers leren tijdens deze eenjarige opleiding onder andere hoe zij om moeten gaan met documenten binnen het magazijn. Maar ook hoe zij het beste de ontvangen goederen kunnen opslaan.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding hebben jouw medewerkers nodig:

  • vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • of minimaal een mbo-diploma niveau 1

Het resultaat

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 2. Daarna kunnen jouw werknemers aan het werk als logistiek medewerker. Zij hebben geleerd hoe zij goederen die binnenkomen controleren en hoe ze deze in het magazijn zetten. Zij weten hoe ze vrachtwagens lossen en hoe zij goederen verzamelen die worden besteld.

Jouw medewerkers kunnen omgaan met de modernste hulpmiddelen. Zij kunnen ook een geautomatiseerde magazijnadministratie bijhouden. Ook weten zij mee te praten over de meest optimale inrichting van het magazijn en zorgen zij ervoor dat er volgens de veiligheidsvoorschriften gewerkt wordt.

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Deze bedrijven gingen je voor

Koningsacademie Michiel Van Der Heijden

Vragen over deze opleiding?

Neem contact op met Michiel!


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024