• Mobiliteit en logistiek

Logistiek teamleider

  • 's-Hertogenbosch / Meierijstad
  • Diploma
  • In overleg

Leid de weg naar succes met de opleiding Logistiek teamleider. Jouw medewerkers leren te managen, processen te verbeteren en optimaal resultaat te behalen in een logistieke omgeving..

Logistiek Teamleider

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Verwant mbo-diploma niveau 2

Duur:

2 jaar

Kosten:

Neem voor de kosten van deze opleiding contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch / Meierijstad

Diplomering:

Diploma

Over deze opleiding

Algemene informatie

Heb jij (logistiek) medewerkers in huis die zichzelf verder willen ontwikkelen op het gebied van logistiek? Die bijvoorbeeld willen leren hoe het goederentransport zonder problemen verloopt binnen jouw bedrijf? Met de tweejarige bbl-opleiding Logistiek teamleider leren zij onder andere hoe je ervoor zorgt dat alle goederen op de juiste plek terechtkomen. Maar ook leiding geven aan collega’s. Na afronding van de opleiding hebben zij een officieel mbo-diploma niveau 3 op zak!

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Dromen jouw medewerkers van een carrière in de logistiek? Kies dan voor de opleiding Logistiek teamleider van de Koningsacademie. Tijdens deze tweejarige opleiding leren de deelnemers onder andere de ontvangst en opslag van goederen te coördineren, advies te geven over het voorraadbeheer en hoe zij de logistieke processen kunnen verbeteren. Maar ze leren ook hoe zij leidinggeven aan collega’s en hoe de administratie werkt.

Jouw werknemers volgen daarnaast ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven de opleiding een meerwaarde. De deelnemers kunnen kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat ze interessanter worden voor de arbeidsmarkt. Of zij kunnen kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Examen

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 3.

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij jouw medewerkers om- of bijscholen op het gebied van logistiek? Dan is de opleiding Logistiek teamleider een goede stap. Jouw werknemers leren tijdens deze tweejarige opleiding onder andere hoe zij de ontvangst en opslag van goederen coördineren. Maar ook hoe zij leiding kunnen geven aan collega’s.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding hebben jouw medewerkers nodig:

  • minimaal een verwant mbo-diploma op niveau 2

Het resultaat

De deelnemers sluiten deze opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 3. Daarna kunnen jouw werknemers aan het werk als logistiek teamleider. Zij hebben geleerd hoe zij het voorraadbeheer optimaliseren, hoe een administratie werkt en hoe zij taken verdelen en werkzaamheden plannen.

Jouw medewerkers weten hoe zij voor een optimale goederenstroom zorgen en weten hoe de dagelijkse aansturing van de logistiek medewerkers gaat. Ze kunnen zelf meewerken in het logistieke proces, maar ook andere medewerkers aansturen. Daarnaast weten zij hoe zij hun leidinggevenden adviseren over het magazijnbeheer en milieu-eisen.

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Deze bedrijven gingen je voor

Koningsacademie Michiel Van Der Heijden

Vragen over deze opleiding?

Neem contact op met Michiel!


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024