• Zorg en welzijn

Peercoaching in de praktijk

 • 's-Hertogenbosch
 • Certificaat
 • In overleg

Wil jij dat medewerkers de juiste vaardigheden hebben op het gebied van coachen, begeleiden en beoordelen? Dan is de opleiding Peercoaching in de praktijk precies wat je zoekt.

Peercoaching2

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Mbo-diploma niveau 3 in de richting Zorg en welzijn

Duur:

15 bijeenkomsten van 3 uur

Kosten:

Neem voor de kosten van deze opleiding contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch

Diplomering:

Certificaat

Over deze opleiding

Algemene informatie

Coaching en zelfontwikkeling zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Ook in het werkleven van zorg- en welzijn professionals. Wil jij dat medewerkers de juiste vaardigheden hebben op het gebied van coachen, begeleiden en beoordelen? Dan is de opleiding Peercoaching in de praktijk van de Koningsacademie een goede keuze! 

Tijdens de opleiding gaan deelnemers aan de slag met hun eigen ontwikkeling en leren zij anderen helpen in hun ontwikkeling. Onderwerpen als wie zij zijn als begeleider en welke begeleidingsstijl bij hen past komen hierbij aan bod. Maar er wordt ook gekeken naar de doelgroep die de medewerker gaat begeleiden op de werkvloer. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan hoe je als begeleider omgaat met het gedrag van een student, hoe een student leert en hoe je als begeleider je gedrag hierop kunt aanpassen. 

Startmomenten en data

Het startmoment voor de opleiding Peercoaching in de praktijk is in overleg. 

Locatie

De opleiding Peercoaching in de praktijk wordt gegeven op onderwijslocatie van het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de opleiding op locatie te verzorgen.

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Tijdens de opleiding Peercoaching in de praktijk van de Koningsacademie gaan jouw medewerkers aan de slag met het effectief coachen en beoordelen van een nieuwe collega of mbo-stagiair (niveau 2 of 3). Daarbij komende volgende onderwerpen aan bod:

 • een kwalificatiedossier: hoe zit dit in elkaar en kunnen zij dit inzetten bij oefensituaties op de werkvloer
 • communicatievaardigheden en gesprekstechnieken
 • verschillende samenwerkingsrollen
 • kwaliteiten en valkuilen herkennen bij zichzelf en anderen
 • instructies geven voor praktische handelingen
 • het ondersteunen van studenten in het maken van planning en leerdoelen
 • het aanbieden van kennis ter verdieping of ondersteuning
 • op een professionele manier feedback geven en ontvangen
 • hoe bij te dragen aan een veilige werkomgeving

Examen

Om de opleiding Peercoaching in de praktijk met goed gevolg af te ronden maken deelnemers een praktijkexamen. Gedurende de opleiding worden de deelnemers hier door middel van theorielessen, vaardigheden, intervisies en feedbackgesprekken goed op voorbereid.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor:

 • medewerkers die al een langere tijd in een zorginstelling werken
 • en graag willen leren hoe zij nieuwe collega's en stagiaires goed en effectief kunnen begeleiden en beoordelen

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de opleiding Peercoaching in de praktijk hebben jouw medewerkers nodig:

 • een mbo-diploma niveau 3 in de richting Zorg en welzijn

Het resultaat

Na het afronden van de opleiding Peercoaching in de praktijk van de Koningsacademie zijn jouw medewerkers er klaar voor om als coach aan de slag te gaan. Ze zijn dan in staat om nieuwe collega's of stagiaires te begeleiden. Zo zorg jij er als werkgever voor dat jouw medewerkers doorgroeien én talenten in jouw organisatie met behulp van goede, interne coaching zichzelf kunnen ontwikkelen. Dubbele winst.

Deelnemers ronden de opleiding af met een praktijkexamen. Bij goed resultaat ontvangen zij het mbo-certificaat K0996 Peercoaching in de praktijk en een bewijs van deelname voor het onderdeel scholing praktijkexaminator.

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Deze bedrijven gingen je voor


 • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024