Omscholen naar de zorg, iets voor jou?

Heb jij oog voor de individuele mens, hart voor de zorg en wil je bijdragen aan een betere zorg voor mensen die het nodig hebben? Dan is dit het juiste moment om je om te laten (om)scholen naar de zorg met behulp van een opleiding van de Koningsacademie!

Groot personeelstekort

Al jaren is het personeelstekort in de zorg een groot probleem. Inmiddels is uit een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gebleken dat het tekort aan zorgpersoneel in 2031 oploopt naar 135.000 werknemers. 

De tekorten zullen over de gehele zorgsector voelbaar worden. De toenemende vergrijzing heeft grote impact op de volksgezondheid en de zorg. Ook bereiken mensen steeds vaker een hoge leeftijd. Dat is positief, maar dat betekent ook dat chronische aandoeningen als artrose, nek- en rugklachten, diabetes en dementie meer voorkomen. En niet alleen medische problemen, maar ook de sociale problemen nemen toe. Ouderen wonen vaker zelfstandig en zijn meer alleen. Door deze ontwikkelingen ontstaat er meer druk op de zorg.

Omscholen Naar De Zorg

Jij kunt het verschil maken!

Wanneer je de keuze maakt om, bijvoorbeeld als zij-instromer, te gaan werken in de zorg kun je het verschil maken! Met jouw vaardigheden en inzet maak je het leven van veel cliënten en patiënten prettiger. Jij zorgt met jouw hulp voor een glimlach op het gezicht van de cliënt. Of je nu werkt in het ziekenhuis, een verpleeghuis of bij mensen thuis: werken in de zorg is niet alleen afwisselend, maar geeft je ook veel voldoening!

Twijfel je of het voor jou wel mogelijk is om je laten om- of herscholen voor een baan in de zorg? Maak je geen zorgen: het is bij de Koningsacademie (bijna) altijd mogelijk om als volwassenen te beginnen aan een opleiding of training voor een baan in zorgsector. 

Ons aanbod

Bij de Koningsacademie bieden we verschillende zorg en welzijn opleidingen aan voor volwassenen. In ons aanbod vind je ook trainingen en cursussen. Onze opleidingen zijn niet alleen interessant voor de individu, maar ook voor zorg- en welzijnsorganisaties die professionalisering van hun medewerkers hoog op het prioriteitenlijstje hebben staan. 

Daarnaast is het vaak mogelijk om gebruik te maken van een subsidieregeling. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de kosten van een opleiding, cursus of training!


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024