• Zorg en welzijn

Geriatrische revalidatiezorg

  • Oss
  • Certificaat
  • 30 september 2024

Ga tijdens de cursus Geriatrische revalidatiezorg van de Koningsacademie de verdieping in op het gebied van revalidatie bij ouderen.

Geriatrische Revalidatiezorg

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Om te kunnen starten met de cursus geriatrische revalidatiezorg heb je minimaal een mbo diploma niveau 3 maatschappelijke zorg, verzorgende IG of mbo verpleegkundige nodig. 

Duur:

8 bijeenkomsten van 3,5 uur

Kosten:

€ 1250,00

Locatie:

Oss

Startdatum:

30 september 2024 (Oss)

Diplomering:

Certificaat

Over deze cursus

Algemene informatie

Ben je op zoek naar een verdiepende training  op het gebied van revalidatie van kwetsbare ouderen? Dan is de cursus Geriatrische revalidatiezorg misschien wel wat je zoekt!

Door het grote aantal ouderen in Nederland zal de vraag naar zorg toenemen. Ook op het gebied van revalidatie bij ouderen wordt er de komende jaren een grote toename verwacht. Deze zorg noemen we geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Geriatrische revalidatiezorg richt zich specifiek op revalidatie van kwetsbare ouderen waarbij terugkeer naar huis na een opname en/of behandeling van een medisch specialist (tijdelijk) niet mogelijk is. Het doel van deze zorg is om cliënten terug te laten keren naar huis. Mocht er sprake zijn van bijkomende problemen, zoals co-morbiditeit, dan stromen de cliënten door naar een verpleeghuis. Voor het verlenen van deze zorg is extra kennis nodig.

Tijdens de cursus Geriatrische revalidatiezorg van de Koningsacademie ga je aan de slag met de kennis en vaardigheden die nodig zijn bij het verlenen van deze revalidatiezorg. Na het afronden van de training Geriatrische revalidatiezorg ontvang je het certificaat Geriatrische revalidatiezorg (K0902).

Startmomenten en data

De cursus wordt gegeven in Oss en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3,5 uur.

De training zal op 30 september 2024 gegeven worden. 

Bijeenkomsten:

30 september

7, 14 en 28 oktober

4, 11, 18 en 25 november 

Lestijden: van 13:00 tot 16:30 uur 

Locatie

De cursus Geriatrische revalidatiezorg wordt gegeven op de onderwijslocatie Nelson Mandelaboulevard van het Koning Willem I College in Oss.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

Tijdens de cursus Geriatrische revalidatiezorg van de Koningsacademie ga je aan de slag met verschillende onderdelen van de geriatrische revalidatiezorg (GVR). Zo leren jij zorg te verlenen bij:

  • (chronische) somatische aandoeningen

  • verstoring in het orgaansysteem

  • psychische, functionele en sociale problematiek specifiek voor de diagnosegroepen CVA

  • electieve orthopedie, trauma en amputatie

  • aandoeningen aan het hart en de longen

  • neurologische aandoeningen

Ook klinisch redeneren en het opstellen en uitvoeren van een revalidatieplan zijn onderdeel van de scholing Geriatrische revalidatiezorg.

Praktijk examen

Om de cursus Geriatrische revalidatiezorg met goed gevolg af te ronden maken de deelnemers een praktijkexamen. Gedurende de cursus worden zij hier natuurlijk goed op voorbereid. 

Voor wie is deze cursus?

De cursus Geriatrische revalidatiezorg van de Koningsacademie is geschikt voor zorgmedewerkers die meer willen leren over het verlenen van zorg in de geriatrische revalidatiezorg.

 

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de cursus geriatrische revalidatiezorg heb je minimaal een mbo diploma niveau 3 maatschappelijke zorg, verzorgende IG of mbo verpleegkundige nodig. 

Het resultaat

Na het afronden van de cursus Geriatrische revalidatiezorg bij de Koningsacademie ben je in staat om geriatrische revalidatiezorg (GVZ) te bieden aan ouderen.

Zo weet jij precies welke zorg je kunt verlenen aan kwetsbare ouderen na een opname en/of behandeling van een medisch specialist waarbij terugkeer naar de thuissituatie nog niet mogelijk is. Samen met de cliënt en eventuele mantelzorger werk je samen tijdens de revalidatie aan een terugkeer naar huis of een verpleeghuis. Naast het verlenen van de zorg ben je in staat om een behandelplan op te stellen. In dit behandelplan worden de revalidatieactiviteiten en doelen opgeschreven.

Wanneer je een positief resultaat behaalt tijdens het praktijkexamen ontvangen je het certificaat Geriatrische revalidatiezorg (K0902).

Cursus-op-maat

Naast de standaard cursussen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze cursus zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024