• Horeca

Chef on a mission fundamentals (niveau beginner)

  • 's-Hertogenbosch
  • Bewijs van deelname
  • 11 februari 2026

Wil je als beginnende hobbykok leren koken met inzicht en gemak? In de Fundamentals Kookcursus (Chef on a Mission, niveau beginner) ontdek je in twee dagen de basisprincipes van koken: van smaakontwikkeling tot technieken en keukenorganisatie. Deze cursus is perfect als je nog weinig ervaring hebt en jouw vertrouwen in de keuken wilt vergroten. Schrijf je vandaag in voor een stevige culinaire basis.

Hands On Workshop Van Chef On A Mission Jeroen Van Ooijen

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Geen toelatingseisen

Duur:

2 bijeenkomsten van 6,5 uur

Kosten:

€ 398,00

Locatie:

's-Hertogenbosch

Startdatum:

11 februari 2026

Diplomering:

Bewijs van deelname

Bedrijfsopleidingen op maat

DEZE OPLEIDING IS BESCHIKBAAR ALS MAATWERK BEDRIJFSOPLEIDING

Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.

Over deze cursus

Algemene informatie

De cursus Chef on a Mission – Fundamentals is speciaal ontwikkeld voor beginnende hobbykoks die niet alleen recepten willen volgen, maar ook écht begrijpen wat er achter de gerechten schuilt. In samenwerking met vakdocenten van het Koning Willem I College leer je in twee intensieve dagen de basisprincipes van koken: smaakontwikkeling, techniek, organisatie van de keuken en de juiste mindset van de chef. De cursus is volledig praktijkgericht, toegankelijk zonder voorafgaande ervaring, en zorgt ervoor dat je met meer zelfvertrouwen en kennis in je eigen keuken aan de slag gaat. Na deze training kun je creatieve keuzes maken, cuisson inschatten en je kookvaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Startmomenten en data

De cursus wordt gegeven op onze locatie aan de Vlijmenseweg in Den Bosch. 

  • Lesdag 1: 11 februari  15:00 – 21:30 uur

  • Lesdag 2: 25 februari  15:00 – 21:30 uur

Opbouw van training

Tweedaagse kookcursus voor de beginnende hobbykok

Heb jij altijd al willen leren koken, maar weet je niet waar te beginnen? Tijdens deze tweedaagse kookcursus voor beginners ontdek je hoe leuk én leerzaam koken kan zijn, zelfs zonder ervaring. Je leert niet alleen recepten volgen, maar ook écht begrijpen wat er in de pan gebeurt.

Onder begeleiding van ervaren chefs ontwikkel je stap voor stap je kookvaardigheden, oefen je met basistechnieken en bouw je het zelfvertrouwen op om creatief aan de slag te gaan in je eigen keuken.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

In deze training behandel je onder andere:

  • Recepten lezen, begrijpen en beoordelen

  • Smaken combineren en je repertoire uitbreiden

  • Organisatie en planning in de keuken

  • Snijtechnieken

  • Basis sauzen maken

  • Groenten- en aardappelgerechten bereiden

  • Zelf gerechten samenstellen als beginnend kok

Voor wie is deze cursus?

Voor wie is deze cursus?

Deze training is bedoeld voor de beginnende hobbykok die (nog) weinig ervaring heeft in de keuken maar graag een goede basis wil leggen.

Toelatingseisen

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.

Het resultaat

Het resultaat

Na afloop heb je een stevige basis in keukenvaardigheden en kookkennis. Je kunt eenvoudige professionele taken zelfstandig uitvoeren en bent goed voorbereid om door te groeien naar de cursus Chefskills (niveau gevorderd).

Vragen over deze cursus?

Neem contact op met ons!

Koningsacademie contact.jpg

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2025