• Horeca

Dutch Cuisine module Geschiedenis van de keuken

  • In overleg

Ontdek de culinaire verdieping met de module Dutch Cuisine Geschiedenis in de keuken van het Koning Willem I College. Tijdens deze training verken je de oorsprong van regionale en internationale keukens: van klassieke Franse invloed tot Nederlandse culinaire tradities. ook leer je hoe deze kennis jouw eigen keukenpraktijk kan versterken. Je bent klaar voor de toekomst van koken als je weet waar je vandaan komt. Ideaal voor gepassioneerde koks die hun repertoire willen verrijken met culinaire context en verhaal.

Dutch Cuisine Geschiedenis Van De Keuken

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Mbo niveau 3

Duur:

10 weken

Kosten:

€ 1.275,00

Locatie:

's-Hertogenbosch

Startdatum:

In overleg

Bedrijfsopleidingen op maat

DEZE OPLEIDING IS BESCHIKBAAR ALS MAATWERK BEDRIJFSOPLEIDING

Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.

Over deze cursus

Algemene informatie

De chef van de toekomst kan uitleggen en onderbouwen hoe de keuken van de toekomst er uit komt te zien en welke rol de chef van de toekomst hierin heeft. Hiervoor dien je terug te kijken naar het verleden, waar komen wij vandaan, en onderzoek moeten doen voor de toekomst.

In deze module, welke wordt aangeboden door de Koningsacademie, ga je aan de slag met regionale producten. Daarbij kijk je hoe de regionale gerechten in de toekomst plaats kunnen nemen in jouw keuken.

De Dutch Cuisine module Geschiedenis van de keuken is onderdeel van in totaal 5 modules uit het Dutch Cuisine concept. De modules kunnen apart, als gecombineerd worden gevolgd.

Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Plantaardige producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).

Startmomenten en data

De lessen worden gegeven op dinsdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur (schoolvakanties buiten beschouwing gelaten). 

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

De volgende thema's komen aanbod tijdens deze module bij de Koningsacademie:

  • Franse keuken en zijn geschiedenis

  • Culinaire Nederlandse geschiedenis

  • Culinaire Regionale geschiedenis

  • Kookstromingen invloeden personen en technieken

De module wordt in groepen gevoerd en altijd gezamenlijk praktisch als theoretisch afgerond.

Voor wie is deze cursus?

Voor wie is deze cursus?

De cursussen van de Koningsacademie uit het Dutch Cuisine concept zijn geschikt voor mensen uit het bedrijfsleven die zich verder willen ontwikkelen. De 5 verschillende modules zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te volgen.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de cursus Dutch Cuisine module Geschiedenis van de keuken heb je nodig:

  • minimaal een mbo-diploma zelfstandig werkend kok, niveau 3 of soortgelijke vooropleiding

  • aanwezige basiskennis van de 5 principes van Dutch Cuisine 

Het resultaat

Het resultaat

Na het volgen van deze Dutch Cuisine module Geschiedenis van de keuken ontvang je een DC certificaat (badge). Daarnaast word je opgenomen in de Dutch Cuisine database als Ambassadeur.

Vervolgopleiding

Om je nog verder in het Dutch Cuisine concept te ontwikkelen kun je de volgende modules volgen bij de Koningsacademie:

Heb je vragen? We helpen je graag!

Vragen over deze cursus?

Koningsacademie contact.jpg

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2025