• Horeca

Dutch Cuisine module Wereldsmaken

  • In overleg

Ontdek de wereldkeuken met de module Dutch Cuisine Wereldsmaken van Koningsacademie. In deze inspirerende training verdiep je je in internationale smaken, kooktechnieken en bereidingswijzen, terwijl je werkt volgens de vijf principes van Dutch Cuisine: lokaal inkopen, seizoensgebonden werken, het 80/20-principe, plantaardig denken en duurzaamheid. Ideaal voor horecaprofessionals die hun culinaire horizon willen verbreden, nieuwe werelden willen ontdekken én moderne, verantwoorde gast­beleving willen vormgeven.

KW1C Horeca Cuijk 09 05 2023 HR 05195

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Mbo niveau 3

Duur:

10 weken

Kosten:

€ 1.275,00

Locatie:

's-Hertogenbosch

Startdatum:

In overleg

Bedrijfsopleidingen op maat

DEZE OPLEIDING IS BESCHIKBAAR ALS MAATWERK BEDRIJFSOPLEIDING

Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.

Over deze cursus

Algemene informatie

De chef van de toekomst laat zich inspireren door ander culturen, kooktechnieken, bereidingswijze en technieken. In deze module, welke wordt aangeboden door de Koningsacademie, ga je aan de slag met verschillende smaken, werelden en leer je na denken over waar je smaken vandaan haalt voor het samenstellen van een menu.

De Dutch Cuisine module Wereldsmaken is onderdeel van in totaal 5 modules uit het Dutch Cuisine concept welke zowel apart als gecombineerd gevolgd kunnen worden. 

Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Plantaardige producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

De volgende thema's komen aanbod tijdens deze module bij de Koningsacademie:

  • Beestachtige groenten

  • Plantaardige chefs

  • Technieken

  • Universele smaakfactoren zoet - zout - zuur - bitter - umami

  • Wereldsmaken gastronomixs

  • Koken op vuur

De module wordt in groepen gevoerd en altijd gezamenlijk praktisch als theoretisch afgerond.

Voor wie is deze cursus?

Voor wie is deze cursus?

De cursussen van de Koningsacademie uit het Dutch Cuisine concept zijn geschikt voor mensen uit het bedrijfsleven die zich verder willen ontwikkelen. De 5 verschillende modules zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te volgen.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de cursus Dutch Cuisine module Wereldsmaken heb je nodig:

  • minimaal een mbo-diploma zelfstandig werkend kok, niveau 3 of soortgelijke vooropleiding

  • aanwezige basiskennis van de 5 principes van Dutch Cuisine 

Daarnaast vragen we om minimaal 3 jaar werkervaring in ambachtelijke keukens.

Het resultaat

Het resultaat

Na het volgen van deze Dutch Cuisine module Wereldsmaken ontvang je een DC certificaat (badge). Daarnaast word je opgenomen in de Dutch Cuisine database als Ambassadeur.

Vervolgopleiding

Om je nog verder in het Dutch Cuisine concept te ontwikkelen kun je de volgende modules volgen bij de Koningsacademie:

Heb je vragen? We helpen je graag!

Vragen over deze cursus?

Koningsacademie contact.jpg

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2025