Ontwikkel je gastronomische vakmanschap met de module Dutch Cuisine module Gastronomie van Koningsacademie. Leer hoe je smaken optimaal laat samenwerken, technieken toepast en dranken, ingrediƫnten en beleving met elkaar verbindt volgens de principes van Dutch Cuisine: lokaal, seizoensgebonden, 80/20-groen denken en duurzaamheid. Deze opleiding is perfect voor horecaprofessionals die hun gerechten naar een hoger gastronomie niveau willen tillen en echt indruk willen maken.
Vooropleiding:
Mbo niveau 3
Duur:
10 weken
Kosten:
€ 1.275,00Bedrijfsopleidingen op maat
Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.
De chef van de toekomst is instaat om de universele smaakfactoren in een component of compositie te benoemen, te analyseren en onderbouwen. Hoe proef je, wat proef je en wat kan jij doen om smaken beter tot zijn recht te laten komen?
In deze module, welke wordt aangeboden door de Koningsacademie, komt regionaal, technieken en drank samen om alles gastronomisch te laten kloppen! Storytelling en beleving spelen hier een grote rol. Hoe kun jij koken naar drank of de drank invloed laten geven op jou gerechten? Daar kom je achter tijdens de cursus {Opleiding!}
De Dutch Cuisine module Gastronomie is onderdeel van in totaal 5 modules uit het Dutch Cuisine concept. De modules kunnen apart, als gecombineerd worden gevolgd.
Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Plantaardige producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).
De volgende thema's komen aanbod tijdens deze Dutch Cuisine module Gastronomie bij de Koningsacademie:
Bier en wijn
Thee
Cocktail/mocktail
Gefermenteerde dranken
Technieken vertalen naar smaak
Foodpairing en smaakfactoren
De module wordt in groepen gevoerd en altijd gezamenlijk praktisch als theoretisch afgerond.
De cursussen van de Koningsacademie uit het Dutch Cuisine concept zijn geschikt voor mensen uit het bedrijfsleven die zich verder willen ontwikkelen. De 5 verschillende modules zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te volgen.
Om te kunnen starten met de cursus Dutch Cuisine module Gastronomie heb je nodig:
minimaal een mbo-diploma zelfstandig werkend kok, niveau 3 of soortgelijke vooropleiding
aanwezige basiskennis van de 5 principes van Dutch Cuisine
Na het volgen van deze Dutch Cuisine module Gastronomie ontvang je een DC certificaat (badge). Daarnaast word je opgenomen in de Dutch Cuisine database als Ambassadeur.
Om je nog verder in het Dutch Cuisine concept te ontwikkelen kun je de volgende modules volgen bij de Koningsacademie:
Vragen over deze cursus?
Koningsacademie