• Horeca

Dutch Cuisine module Catering Concepten

  • In overleg

Ontdek hoe je duurzame en eigentijdse cateringconcepten ontwikkelt met de module Dutch Cuisine Cateringconcepten van de Koningsacademie. Je leert hoe je een creatief idee vertaalt naar een smakelijk en toekomstgericht concept, gebaseerd op de principes van Dutch Cuisine: lokaal, seizoensgebonden, plantaardig en duurzaam. Ideaal voor culinaire professionals en foodliefhebbers die hun kennis willen verdiepen en vernieuwend willen inspelen op de trends binnen de moderne cateringwereld.

Dutch Cuisine Catering Concepten Koningsacademie

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Mbo niveau 3

Duur:

10 weken

Kosten:

€ 1.275,00

Locatie:

's-Hertogenbosch

Startdatum:

In overleg

Bedrijfsopleidingen op maat

DEZE OPLEIDING IS BESCHIKBAAR ALS MAATWERK BEDRIJFSOPLEIDING

Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.

Over deze cursus

Algemene informatie

De chef van de toekomst is in staat om de kritische succesfactoren van een goed concept te herkennen, te benoemen en kan dit toepassen binnen zijn eigen culinaire ontwikkeling. 

In deze module, welke wordt aangeboden door de Koningsacademie, ga je aan de slag met creatief denken binnen een concept en al dat daar voor nodig is. Samen met soms een externe partij kijken we of we de kok van de toekomst mee kunnen nemen in het totaal concept. Deze module is verder kijken dan alleen het eten bereiden en op bord serveren. Hoe sluit je aan op trends, hoe sluit je aan op wensen van de opdrachtgever, hoe denk je procesmatig en welke keuzes maak je hierin?

De {Opleiding} is onderdeel van in totaal 5 modules uit het Dutch Cuisine concept. De modules kunnen apart, als gecombineerd worden gevolgd.

Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Principes die duurzaam zijn voor mens, dier en milieu en leidend zijn voor ons dagelijks handelen. Producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).

Startmomenten en data

De lessen worden gegeven op dinsdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur (schoolvakanties buiten beschouwing gelaten). 

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

De volgende thema's komen aanbod tijdens deze module bij de Koningsacademie:

  •  Conceptmatig denken

  •  Design thinking

  •  Continuïteit

  •  Denktechnieken 

  •  Concepten 

De module wordt in groepen gevoerd en altijd gezamenlijk praktisch als theoretisch afgerond.

Voor wie is deze cursus?

Voor wie is deze cursus?

De cursussen van de Koningsacademie uit het Dutch Cuisine concept zijn geschikt voor mensen uit het bedrijfsleven die zich verder willen ontwikkelen. De 5 verschillende modules zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te volgen. 

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de cursus {Opleiding} heb je nodig:

  • minimaal een mbo-diploma zelfstandig werkend kok, niveau 3 of soortgelijke vooropleiding

  • aanwezige basiskennis van de 5 principes van Dutch Cuisine 

Het resultaat

Het resultaat

Na het volgen van deze {Opleiding} ontvang je een DC certificaat (badge). Daarnaast word je opgenomen in de Dutch Cuisine database als Ambassadeur.

Vervolgopleiding

Om je nog verder in het Dutch Cuisine concept te ontwikkelen kun je de volgende modules volgen bij de Koningsacademie:

Heb je vragen? We helpen je graag!

Vragen over deze cursus?

Koningsacademie contact.jpg

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2025