Ontdek hoe je duurzame en eigentijdse cateringconcepten ontwikkelt met de module Dutch Cuisine Cateringconcepten van de Koningsacademie. Je leert hoe je een creatief idee vertaalt naar een smakelijk en toekomstgericht concept, gebaseerd op de principes van Dutch Cuisine: lokaal, seizoensgebonden, plantaardig en duurzaam. Ideaal voor culinaire professionals en foodliefhebbers die hun kennis willen verdiepen en vernieuwend willen inspelen op de trends binnen de moderne cateringwereld.
Vooropleiding:
Mbo niveau 3
Duur:
10 weken
Kosten:
€ 1.275,00Bedrijfsopleidingen op maat
Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.
De chef van de toekomst is in staat om de kritische succesfactoren van een goed concept te herkennen, te benoemen en kan dit toepassen binnen zijn eigen culinaire ontwikkeling.
In deze module, welke wordt aangeboden door de Koningsacademie, ga je aan de slag met creatief denken binnen een concept en al dat daar voor nodig is. Samen met soms een externe partij kijken we of we de kok van de toekomst mee kunnen nemen in het totaal concept. Deze module is verder kijken dan alleen het eten bereiden en op bord serveren. Hoe sluit je aan op trends, hoe sluit je aan op wensen van de opdrachtgever, hoe denk je procesmatig en welke keuzes maak je hierin?
De {Opleiding} is onderdeel van in totaal 5 modules uit het Dutch Cuisine concept. De modules kunnen apart, als gecombineerd worden gevolgd.
Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Principes die duurzaam zijn voor mens, dier en milieu en leidend zijn voor ons dagelijks handelen. Producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).
De lessen worden gegeven op dinsdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur (schoolvakanties buiten beschouwing gelaten).
De volgende thema's komen aanbod tijdens deze module bij de Koningsacademie:
Conceptmatig denken
Design thinking
Continuïteit
Denktechnieken
Concepten
De module wordt in groepen gevoerd en altijd gezamenlijk praktisch als theoretisch afgerond.
De cursussen van de Koningsacademie uit het Dutch Cuisine concept zijn geschikt voor mensen uit het bedrijfsleven die zich verder willen ontwikkelen. De 5 verschillende modules zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te volgen.
Om te kunnen starten met de cursus {Opleiding} heb je nodig:
minimaal een mbo-diploma zelfstandig werkend kok, niveau 3 of soortgelijke vooropleiding
aanwezige basiskennis van de 5 principes van Dutch Cuisine
Na het volgen van deze {Opleiding} ontvang je een DC certificaat (badge). Daarnaast word je opgenomen in de Dutch Cuisine database als Ambassadeur.
Om je nog verder in het Dutch Cuisine concept te ontwikkelen kun je de volgende modules volgen bij de Koningsacademie:
Vragen over deze cursus?
Koningsacademie