• Zorg en welzijn

Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn K1137

  • Mbo-certificaat
  • In overleg

Wil je je specialiseren in gezonde voeding binnen de zorg? In deze opleiding Voeding & Hospitality in Zorg K1137 leer je actuele kennis op het gebied van voeding, welzijn en gastvrijheid in zorginstellingen. Met praktijkopdrachten en theorie breng je direct waarde in je werk.

Voeding En Hospitality In Zorg En Welzijn

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Mbo niveau 2

Duur:

8 bijeenkomsten van 4 uur

Kosten:

€ 1.250,00

Locatie:

Oss

Startdatum:

In overleg

Diplomering:

Mbo-certificaat

Bedrijfsopleidingen op maat

DEZE OPLEIDING IS BESCHIKBAAR ALS MAATWERK BEDRIJFSOPLEIDING

Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.

Over deze cursus

Algemene informatie

In de opleiding Voeding & Hospitality in Zorg K1137 leer je hoe je voeding en gastvrijheid kunt combineren binnen de zorgcontext. Je verdiept je in dieetprincipes en voeding bij ziektebeelden, terwijl je ook leert hoe je cliënten begeleidt én maaltijden op een warme en professionele wijze serveert binnen behandelplannen.

Deze praktijkgerichte cursus van de Koningsacademie is ideaal voor iedereen met een hart voor zorg en welzijn en ambitie in voeding en hospitality. Of je nu al in de zorg werkt of de stap wilt maken. Tijdens acht bijeenkomsten krijg je intensieve begeleiding in kleine groepjes zodat persoonlijke aandacht gegarandeerd is. Na afronding ben je in staat om cliënten in zorginstellingen effectief te adviseren, ondersteunen én gastvrij te bedienen op het gebied van eten en drinken.

Schrijf je in en geef je carrière in zorg en welzijn een smakelijke én betekenisvolle boost.

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

  • Relatie tussen voeding, gezondheid en herstel

  • Basiskennis van ziektebeelden en voeding

  • Inventariseren van voedingstoestand, wensen en gewoonten van cliënten

  • Adviseren en informeren over voeding, maaltijden en dranken

  • Gastvrij serveren in zorginstellingen met aandacht voor welzijn

  • Signaleren, rapporteren en bijhouden van cliëntgegevens m.b.t. voeding

Examen

Het examen bestaat uit een voorbereidende opdracht én een eindgesprek. Je wordt tijdens de bijeenkomsten er grondig op voorbereid.

Voor wie is deze cursus?

Over deze cursus

Deze opleiding is bedoeld voor:

  • Werknemers of aspirant-medewerkers in zorg- en welzijnsinstellingen

  • Mensen die voeding (meer) willen inzetten in hun werk

  • Professionals die cliënten willen begeleiden op het gebied van eten & drinken

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • Minimaal mbo-diploma niveau 2 richting Zorg en Welzijn

  • Je hebt een werkplek in de zorg nodig om praktijkopdrachten uit te voeren

Deze training met SLIM-subsidie

Deze training wordt vergoed vanuit de SLIM-scholingssubsidie. Klik hier voor meer informatie.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2025