Wil je je specialiseren in gezonde voeding binnen de zorg? In deze opleiding Voeding & Hospitality in Zorg K1137 leer je actuele kennis op het gebied van voeding, welzijn en gastvrijheid in zorginstellingen. Met praktijkopdrachten en theorie breng je direct waarde in je werk.
Vooropleiding:
Mbo niveau 2
Duur:
8 bijeenkomsten van 4 uur
Kosten:
€ 1.250,00Bedrijfsopleidingen op maat
Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.
In de opleiding Voeding & Hospitality in Zorg K1137 leer je hoe je voeding en gastvrijheid kunt combineren binnen de zorgcontext. Je verdiept je in dieetprincipes en voeding bij ziektebeelden, terwijl je ook leert hoe je cliënten begeleidt én maaltijden op een warme en professionele wijze serveert binnen behandelplannen.
Deze praktijkgerichte cursus van de Koningsacademie is ideaal voor iedereen met een hart voor zorg en welzijn en ambitie in voeding en hospitality. Of je nu al in de zorg werkt of de stap wilt maken. Tijdens acht bijeenkomsten krijg je intensieve begeleiding in kleine groepjes zodat persoonlijke aandacht gegarandeerd is. Na afronding ben je in staat om cliënten in zorginstellingen effectief te adviseren, ondersteunen én gastvrij te bedienen op het gebied van eten en drinken.
Schrijf je in en geef je carrière in zorg en welzijn een smakelijke én betekenisvolle boost.
Relatie tussen voeding, gezondheid en herstel
Basiskennis van ziektebeelden en voeding
Inventariseren van voedingstoestand, wensen en gewoonten van cliënten
Adviseren en informeren over voeding, maaltijden en dranken
Gastvrij serveren in zorginstellingen met aandacht voor welzijn
Signaleren, rapporteren en bijhouden van cliëntgegevens m.b.t. voeding
Het examen bestaat uit een voorbereidende opdracht én een eindgesprek. Je wordt tijdens de bijeenkomsten er grondig op voorbereid.
Deze opleiding is bedoeld voor:
Werknemers of aspirant-medewerkers in zorg- en welzijnsinstellingen
Mensen die voeding (meer) willen inzetten in hun werk
Professionals die cliënten willen begeleiden op het gebied van eten & drinken
Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:
Minimaal mbo-diploma niveau 2 richting Zorg en Welzijn
Je hebt een werkplek in de zorg nodig om praktijkopdrachten uit te voeren