• Techniek en laboratorium

Mechanisch operator A

  • 's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss
  • Diploma
  • In overleg

Geef de carrière van jouw medewerkers een boost met de opleiding Mechanisch operator A. Tijdens de opleiding leren zij complexe machines te bedienen, onderhouden en problemen op te lossen.

Procesoperator 04

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • of mbo-diploma niveau 1

Duur:

2 jaar

Kosten:

Neem voor de kosten van deze opleiding contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss

Diplomering:

Diploma

Over deze opleiding

Algemene informatie

Heb jij technisch personeel in huis dat zichzelf verder wil ontwikkelen? Bijvoorbeeld op het gebied van procestechniek? Voor hen is het belangrijk dat zij kennis en vaardigheden krijgen over besturingstechniek en het ombouwen van apparatuur. Met de tweejarige bbl-opleiding Mechanisch operator A leren zij alles over bijvoorbeeld  procestechniek en werktuigbouw. Na afronding van de opleiding hebben zij een officieel mbo-diploma niveau 2 op zak!

Hebben jouw medewerkers niet de juiste vooropleiding? Via een capaciteitentest bekijken we, samen met jullie, de mogelijkheden. Het is mogelijk om de opleiding versneld af te ronden.

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Eén dag(deel) in de week volgen de deelnemers les op school om te werken aan de theorie van het vak. Deze lessen volgen zij in eigen tempo. Ze krijgen les over onderwerpen als procestechniek, procesbeheersing, werktuigbouw, wis- en natuurkunde, veiligheid en milieu.

Ze volgen ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven de opleiding een meerwaarde. Deelnemers kunnen kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat zij interessanter worden voor de arbeidsmarkt. Of ze kunnen kiezen voor keuzedelen die ervoor zorgen dat zij beter kunnen doorstromen naar een volgende opleiding.

Examen

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 2.

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij jouw medewerkers om- of bijscholen op het gebied van procesmatige of mechanische productieomgevingen? Dan is de opleiding Mechanisch operator A echt iets voor hen. Jouw werknemers leren tijdens deze tweejarige opleiding onder andere hoe je een installatie onderhoudt, opbouwt en ombouwt. Maar ook het bijregelen van dat proces en het controleren van instellingen.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding hebben jouw medewerkers nodig:

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • of minimaal een mbo-diploma niveau 1

Hebben jouw medewerkers niet de juiste vooropleiding? Via een capaciteitentest bekijken we, samen met jullie, de mogelijkheden.

Het resultaat

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 2. Daarna kunnen jouw medewerkers aan het werk als Mechanisch operator A. Zij werken onder begeleiding aan verschillende processen, apparaten, grondstoffen en producten. Ze zijn flexibel inzetbaar en werken op meerdere plekken.

Als Mechanisch operator A werkt jouw personeel volgens voorschriften met betrekking tot veiligheid, kwaliteit, hygiëne en milieu. Daarbij werken ze veel samen in een team. Tijdens het mechanisch proces voeren zij routinematige werkzaamheden uit waarvoor standaard werkwijzen gelden.

In dit werk kunnen complexe, onvoorspelbare factoren en omstandigheden voorkomen. Samen met collega’s speelt de Mechanisch operator A hier op in. Deze bewaakt het overzicht over het geautomatiseerde (deel)proces en zorgt ervoor dat het proces kan blijven draaien. 

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Deze bedrijven gingen je voor


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024