• Techniek en laboratorium

Procesoperator A

  • 's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss
  • Diploma
  • In overleg

Geef de carrière van jouw medewerkers een boost met de opleiding Procesoperator A. Zo leren zij productieprocessen beheren, optimaliseren en problemen oplossen.

Procesoperator 06

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • of mbo-diploma niveau 1

Duur:

2 jaar

Kosten:

Neem voor de kosten van deze opleiding contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss

Diplomering:

Diploma

Over deze opleiding

Algemene informatie

Hebben jouw medewerkers behoefte aan (meer) kennis en vaardigheden op het gebied van procestechniek? Bijvoorbeeld over hoe zij apparatuur moeten afstellen?

Met de tweejarige bbl-opleiding Procesoperator A leren zij wat er bij automatische productieprocessen komt kijken. Na afronding van de opleiding hebben zij een officieel mbo-diploma niveau 2 op zak!

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Tijdens de opleiding Procesoperator A leren jouw werknemers alles over het bedienen, afstellen en onderhouden van apparatuur in het productieproces. Ze krijgen vakken als meet- en regeltechniek, wis- en natuurkunde. Maar ook procesbeheersing, werktuigbouw en veiligheid en milieu komen aan bod. Ze krijgen ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven de opleiding een meerwaarde. De deelnemers kunnen kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat ze interessanter worden voor de arbeidsmarkt. Of zij kunnen kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Examen

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 3.

Voor wie is deze opleiding?

Zijn jouw medewerkers geïnteresseerd in het productieproces en willen zij zich om- of bijscholen op dat gebied? Dan is de opleiding Procesoperator A een goede stap. Tijdens deze tweejarige opleiding leren zij wat er komt kijken bij apparatuur in het productieproces.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding hebben jouw medewerkers nodig:

  • minimaal een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • of minimaal een mbo-diploma niveau 1

Het resultaat

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 3. Daarna kunnen jouw werknemers aan het werk als procesoperator A. Zij weten hoe zij apparatuur moeten bedienen, afstellen en onderhouden. Ook hebben zij geleerd hoe zij kwaliteitscontroles moeten uitvoeren en kunnen zij productieprocessen voorbereiden en uitvoeren. Van deze processen kunnen zij ook het verloop bewaken.

Jouw medewerkers werken volgens voorschriften met betrekking tot veiligheid, kwaliteit, hygiëne en milieu. Zij zijn zich bewust van het afbreukrisico. Tijdens het proces voeren zij routinematige werkzaamheden uit waarvoor standaard werkwijzen gelden. Zij zien verbanden tussen de automatisch gegenereerde procesgegevens (parameters) en zijn in staat om op basis van de aangeleverde informatie in te grijpen in het proces.

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Deze bedrijven gingen je voor


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024