• Techniek en laboratorium

Mechanisch operator B

  • 's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss
  • Diploma
  • In overleg

Maak een sprong in de carrière van jouw medewerkers met de opleiding Mechanisch operator B. Zo worden zij een onmisbare kracht tijdens jouw productieproces!

Procesoperator 07

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • of mbo-diploma niveau 2

Duur:

2 jaar

Kosten:

Neem voor de kosten van deze opleiding contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss

Diplomering:

Diploma

Over deze opleiding

Algemene informatie

Heb jij technisch personeel in huis dat zichzelf verder wil ontwikkelen? Bijvoorbeeld op het gebied van procestechniek, zoals als hydrauliek en pneumatiek?

Voor hen is het belangrijk dat zij kennis en vaardigheden krijgen over besturingstechniek en het op- en ombouwen van apparatuur. Met de tweejarige bbl-opleiding Mechanisch operator B leren zij alles over bijvoorbeeld  procestechniek en werktuigbouw. Na afronding van de opleiding hebben zij een officieel mbo-diploma niveau 3 op zak!

Hebben jouw medewerkers niet de juiste vooropleiding? Via een capaciteitentest bekijken we, samen met jullie, de mogelijkheden. Het is mogelijk om de opleiding versneld af te ronden.

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Eén dag(deel) in de week volgen de deelnemers les op school om te werken aan de theorie van het vak. Deze lessen volgen zij in eigen tempo. Ze krijgen les over onderwerpen als procestechniek, procesbeheersing, werktuigbouw, wis- en natuurkunde, veiligheid en milieu.

Ze volgen ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven de opleiding een meerwaarde. Deelnemers kunnen kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat zij interessanter worden voor de arbeidsmarkt. Of ze kunnen kiezen voor keuzedelen die ervoor zorgen dat zij beter kunnen doorstromen naar een volgende opleiding.

Examen

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 3.

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij jouw medewerkers om- of bijscholen op het gebied van hydrauliek of pneumatiek? Dan is de opleiding Mechanisch operator B echt iets voor hen. Jouw werknemers leren tijdens deze tweejarige opleiding onder andere hoe je een installatie onderhoudt, opbouwt en ombouwt. Maar ook het bedienen van complexe installaties. Jouw medewerkers zorgen ervoor dat het productieproces op rolletjes verloopt!

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding hebben jouw medewerkers nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • of minimaal een mbo-diploma niveau 2

Hebben jouw medewerkers niet de juiste vooropleiding? Via een capaciteitentest bekijken we, samen met jullie, de mogelijkheden. Het is mogelijk om de opleiding versneld af te ronden.

Het resultaat

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 3. Daarna kunnen jouw werknemers als mechanisch operator b aan het werk. Hierbij werken zij aan verschillende processen, apparaten, grondstoffen en producten. Ze beschikken over de kennis, ervaring en inzicht om geautomatiseerde processen, waarbij onderdelen van het proces zijn geïntegreerd, te kunnen monitoren. Ze zien verbanden tussen de procesgegevens (parameters). En jouw medewerkers zijn in staat om op basis van de informatie in het proces in te grijpen.

Als Mechanisch operator B is jouw personeel bekend met de interne en externe invloeden op de procesvoering en houdt hier bij het uitvoeren van de werkzaamheden rekening mee. Er wordt gewerkt volgens voorschriften met betrekking tot veiligheid, kwaliteit, hygiëne en milieu. Daarbij werken jouw medewerkers veel samen in een team. Tijdens het mechanisch proces voeren zij routinematige werkzaamheden uit waarvoor standaard werkwijzen gelden. Ze zien verbanden tussen de automatisch gegenereerde procesgegevens (parameters) en ze zijn in staat om op basis van de aangeleverde informatie in te grijpen in het proces. In hun werk kunnen complexe, onvoorspelbare factoren en omstandigheden voorkomen. Samen met collega’s spelen zij hier op in. Tijdens het werk nemen jouw werknemers zelfstandig beslissingen.

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Deze bedrijven gingen je voor


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024