• Techniek en laboratorium

Procesoperator B

  • 's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss
  • Diploma
  • In overleg

Leer jouw medewerkers hoe zij processen kunnen optimaliseren, kwaliteitscontroles kunnen uitvoeren en nieuwe technologieën kunnen introduceren.

Procesoperator 02

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg
  • of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4
  • of mbo-diploma niveau 2

Duur:

2 jaar

Kosten:

Neem voor de kosten van deze opleiding contact met ons op

Locatie:

's-Hertogenbosch / Meierijstad / Oss

Diplomering:

Diploma

Over deze opleiding

Algemene informatie

Heb jij werknemers met hart voor techniek die interesse hebben in hoe machines werken? En wil jij ze daarin om- of bijscholen?

Met de tweejarige bbl-opleiding Procesoperator B zijn jouw technische medewerkers klaar om ervoor te zorgen dat alle machines in jouw bedrijf goed blijven werken. Na afronding van de opleiding hebben zij een officieel mbo-diploma niveau 3 op zak!

Wat ga je leren?

Dit komt aan bod

Alles weten over complexe productieprocessen en het opstarten en afsluiten daarvan? Dat en meer komt aan bod tijdens de opleiding. Jouw medewerkers krijgen les in onderwerpen als procestechniek, procesbeheersing, werktuigbouw, wis- en natuurkunde, veiligheid en milieu. Verder leren ze over het bijstellen van apparaten, het bewaken van de planning en het instrueren en begeleiden van collega’s bij de productieplanning en -werkzaamheden. Maar ze krijgen ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven de opleiding een meerwaarde. De deelnemers kunnen kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat ze interessanter worden voor de arbeidsmarkt. Of zij kunnen kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Examen

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 3.

Voor wie is deze opleiding?

Heb jij medewerkers in huis met technische affiniteit en interesse in de werking van (complexe) machines? Schrijf hen dan in voor de opleiding Procesoperator B. Zo zorg je ervoor dat hun kennis en vaardigheden op het gebied van procestechniek (weer) helemaal up-to-date zijn.

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze opleiding hebben jouw medewerkers nodig:

  • en vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg
  • of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4
  • of minimaal een mbo-diploma niveau 2

Het resultaat

De deelnemers sluiten de opleiding af met een examen. Bij een goed resultaat ontvangen zij een officieel mbo-diploma niveau 3. Daarna kunnen jouw werknemers aan het werk als procesoperator B. Het diploma dat zij na afronding van de opleiding behalen, zorgt ervoor dat zij breder inzetbaar zijn binnen jouw bedrijf. Als procesoperator B werken jouw medewerkers aan processen, apparatuur, grondstoffen en producten. Zij zijn hierdoor flexibel inzetbaar op meerdere werkplekken. Zij hebben kennis van de interne en externe invloeden op de procesvoering ("ketendenken") en hebben geleerd hier bij het uitvoeren van al hun werkzaamheden rekening mee te houden.

De deelnemers hebben tijdens de opleiding analytisch vermogen opgebouwd om bij dreigende storingen of afwijkingen een goede beslissing te nemen over wat te doen. Zij hebben kennis van de voorschriften met betrekking tot veiligheid, kwaliteit, hygiëne en milieu en zijn zich bewust van het afbreukrisico.

Opleiding-op-maat

Naast de standaard opleidingen bieden we maatwerktrajecten en incompany trainingen. Ook voor deze opleiding zijn andere variaties mogelijk.

Wil jij aan de slag met het om- of bijscholen van personeel? Heb je een vraag over bedrijfsscholing? Of ben je op zoek naar advies over subsidies? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan graag met je in gesprek om te luisteren naar jouw vraagstuk.

Deze bedrijven gingen je voor


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2024