• Horeca

Dutch Cuisine module Patisserie

  • In overleg

Ontwikkel je passie voor patisserie met de module Dutch Cuisine module Patisserie van Koningsacademie. In deze praktijkgerichte training leer je ambachtelijk brood en dessertcreaties maken, gebaseerd op de vijf principes van Dutch Cuisine: lokaal, seizoensgebonden, het 80/20-principe, plantaardig en duurzaam. Verken thema’s zoals structuur, textuur, chocolade, kaas en veganistische desserts, en til je kookkunst naar een hoger niveau. Perfect voor culinaire professionals die hun repertoire willen verrijken met smaakvolle, toekomstgerichte patisserie.

Dutch Cuisine Patisserie Koningsacademie

Opleidingsinformatie

Vooropleiding:

Mbo niveau 3

Duur:

10 weken

Kosten:

€ 1.275,00

Locatie:

's-Hertogenbosch

Startdatum:

In overleg

Bedrijfsopleidingen op maat

DEZE OPLEIDING IS BESCHIKBAAR ALS MAATWERK BEDRIJFSOPLEIDING

Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.

Over deze cursus

Algemene informatie

De chef van de toekomst heeft kennis en is in staat om op een ambachtelijk, natuurlijke wijze brood en patisserie producten te vervaardigen. In deze module, welke wordt aangeboden door de Koningsacademie, ga je aan de slag met patisserie toepasbaarheid in de horeca (restaurants) en trends die op dat moment spelen.

De Dutch Cuisine module Patisserie is onderdeel van in totaal 5 modules uit het Dutch Cuisine concept. De modules kunnen apart, als gecombineerd worden gevolgd.

Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Plantaardige producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).

Wat ga je leren?

Hiermee ga je aan de slag

De volgende thema's komen aanbod tijdens deze module bij de Koningsacademie:

  • Big five

  • Wetenschap over bakken

  • Chocolade

  • Kaas

  • Texturen en structuren

  • Opbouw van een dessert

  • Veganistische dessert

De module wordt in groepen gevoerd en altijd gezamenlijk praktisch als theoretisch afgerond.

Voor wie is deze cursus?

Voor wie is deze cursus?

De cursussen van de Koningsacademie uit het Dutch Cuisine concept zijn geschikt voor mensen uit het bedrijfsleven die zich verder willen ontwikkelen. De 5 verschillende modules zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te volgen. 

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de cursus Dutch Cuisine module Patisserie heb je nodig:

  • minimaal een mbo-diploma zelfstandig werkend kok, niveau 3 of soortgelijke vooropleiding

  • aanwezige basiskennis van de 5 principes van Dutch Cuisine 

Daarnaast vragen we om minimaal 3 jaar werkervaring in ambachtelijke keukens.

Het resultaat

Het resultaat

Na het volgen van deze Dutch Cuisine module Patisserie ontvang je een DC certificaat (badge). Daarnaast word je opgenomen in de Dutch Cuisine database als Ambassadeur.

Vervolgopleiding

Om je nog verder in het Dutch Cuisine concept te ontwikkelen kun je de volgende modules volgen bij de Koningsacademie:

Heb je vragen? We helpen je graag!

Vragen over deze cursus?

Koningsacademie contact.jpg

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2025