Ontwikkel je passie voor patisserie met de module Dutch Cuisine module Patisserie van Koningsacademie. In deze praktijkgerichte training leer je ambachtelijk brood en dessertcreaties maken, gebaseerd op de vijf principes van Dutch Cuisine: lokaal, seizoensgebonden, het 80/20-principe, plantaardig en duurzaam. Verken thema’s zoals structuur, textuur, chocolade, kaas en veganistische desserts, en til je kookkunst naar een hoger niveau. Perfect voor culinaire professionals die hun repertoire willen verrijken met smaakvolle, toekomstgerichte patisserie.
Vooropleiding:
Mbo niveau 3
Duur:
10 weken
Kosten:
€ 1.275,00Bedrijfsopleidingen op maat
Stel deze training geheel af naar de wensen van jouw bedrijf, het aantal dagen, cursisten en de locatie. We maken graag vrijblijvend een offerte voor je op maat en bespreken de kosten met je door.
De chef van de toekomst heeft kennis en is in staat om op een ambachtelijk, natuurlijke wijze brood en patisserie producten te vervaardigen. In deze module, welke wordt aangeboden door de Koningsacademie, ga je aan de slag met patisserie toepasbaarheid in de horeca (restaurants) en trends die op dat moment spelen.
De Dutch Cuisine module Patisserie is onderdeel van in totaal 5 modules uit het Dutch Cuisine concept. De modules kunnen apart, als gecombineerd worden gevolgd.
Werken volgens de Dutch Cuisine houdt in dat we lokaal inkopen, rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken we volgens het 80/20 principe. Plantaardige producten, zoals groenten en fruit, hebben de hoofdrol (80%) in onze gerechten en dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis of gevogelte zijn bijzaak (20%).
De volgende thema's komen aanbod tijdens deze module bij de Koningsacademie:
Big five
Wetenschap over bakken
Chocolade
Kaas
Texturen en structuren
Opbouw van een dessert
Veganistische dessert
De module wordt in groepen gevoerd en altijd gezamenlijk praktisch als theoretisch afgerond.
De cursussen van de Koningsacademie uit het Dutch Cuisine concept zijn geschikt voor mensen uit het bedrijfsleven die zich verder willen ontwikkelen. De 5 verschillende modules zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te volgen.
Om te kunnen starten met de cursus Dutch Cuisine module Patisserie heb je nodig:
minimaal een mbo-diploma zelfstandig werkend kok, niveau 3 of soortgelijke vooropleiding
aanwezige basiskennis van de 5 principes van Dutch Cuisine
Daarnaast vragen we om minimaal 3 jaar werkervaring in ambachtelijke keukens.
Na het volgen van deze Dutch Cuisine module Patisserie ontvang je een DC certificaat (badge). Daarnaast word je opgenomen in de Dutch Cuisine database als Ambassadeur.
Om je nog verder in het Dutch Cuisine concept te ontwikkelen kun je de volgende modules volgen bij de Koningsacademie:
Vragen over deze cursus?
Koningsacademie